Εκτεταμένα νέα μέτρα στη Λάρισα μετά την καραντίνα στον οικισμό των Ρομά

Ελλάδα
Εκτεταμένα νέα μέτρα στη Λάρισα μετά την καραντίνα στον οικισμό των Ρομά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείνουν οι λαϊκές σε όλη τη Θεσσαλία

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Υφυπυυργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που αφορούν  στην συνοικία των Ρομά που έχει τεθεί από την Πέμπτη σε καραντίνα, τη Λάρισα και ευρύτερα τη Θεσσαλία. 

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς, το σχέδιο δράσης συνεχώς επικαιροποιείται και αναπροσαρμόζεται η στρατηγική.

Όσον αφορά  στον οικισμό  των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας που έχει τεθεί ήδη σε καραντίνα , κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν τους ελέγχους και προχώρησαν σε επιπλέον 200 test ανίχνευσης κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή.

Οι θετικοί στον ιό, που μέχρι στιγμής είναι επιβεβαιωμένα 20 άτομα, θα μεταφερθούν σε δομή εκτός της καραντίνας, όπου και πάλι θα βρίσκονται σε περιορισμό. 

Τα άτομα από τον οικισμό της Νέας Σμύρνης που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο. 

Όπως έγινε γνωστό και νωρίτερα, οι λαϊκές αγορές σε όλη τη Θεσσαλία, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας , ενώ απαγορεύεται και κάθε είδους πλανόδιο εμπόριο. 

Από το Σάββατο θα γίνουν περαιτέρω έλεγχοι σε Τύρναβο , Φάρσαλα και Σοφάδες. Σε αυτές τις περιοχές ορίζονται διαμεσολαβητές μεταξύ των δήμων και των κοινοτήτων των Ρομά, ώστε να υπάρχει ένα οργανωμένο πλαίσιο συνεργασίας και να είναι όλοι σε ετοιμότητα. 

Σήμερα ολοκληρώθηκε και οριστικοποιήθηκε το πλάνο τροφοδοσίας του οικισμού της Νέας Σμύρνης που έχει τεθεί σε καραντίνα. 

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε οτι ο δήμος Λάρισας ενισχύεται σε προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής και των δομών Υγείας. 

Ακόμη ανακοίνωσε οτι κλείνει η δομή Μεταναστών στο Κουτσόχερο, καθώς διαπιστώθηκε οτι υπήρχε επαφή με τους Ρομά της Νέας Σμύρνης.

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News