Λάρισα: Σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη παρουσία Χαρδαλιά - Τσιόδρα για την υγειονομική «βόμβα»

Ελλάδα
Λάρισα: Σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη παρουσία Χαρδαλιά - Τσιόδρα για την υγειονομική «βόμβα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιχνηλάτηση δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες περιοχές στην Λάρισα που πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.

Σε καραντίνα βρίσκεται μία περιοχή 5.000 κατοίκων στην Λάρισα, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για διασπορά του κορωνοϊού μετά την ιχνηλάτηση των επαφών του 32χρονου Ρομά που βρέθηκε θετικός στον ιό. 

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο και τις τοπικές αρχές προκειμένου να καταρτιστεί ένα σχέδιο δράσης. 

Ήδη βρίσκονται σε καραντίνα ο οικισμός των Ρομά Νέας Σμύρνης και η περιοχή γύρω από τον οικισμό και η δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κουτσόχερο, περίπου 15 χλμ έξω από την Λάρισα, καθώς από την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι ο 32χρονος Ρομά είχε επαφές με διαμένοντες στην δομή. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιχνηλάτηση δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες περιοχές στην Λάρισα που πρέπει να τεθούν σε καραντίνα. 

Ο διευθυντής της ομάδας Απόκρισης και Ετοιμότητας του ΕΟΔΥ, Σπύρος Σαπουνάς, ο οποίος βρίσκεται στην Λάρισα, είπε στον ΣΚΑΪ ότι συνολικά έχουν ληφθεί 380 δείγματα προς εξέταση. Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΟΔΥ όταν αρχικά διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος πάσχει από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λάρισας εστάλη κλιμάκιο, το οποίο συνέλεξε 30 δείγματα εκ των οποίων τα 20 ήταν τελικά θετικά στον ιό. 

Εν συνεχεία η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λάρισας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προχώρησαν σε ακόμη 150 ελέγχους στους κατοίκους του οικισμού των Ρομά και από σήμερα το πρωί ο ΕΟΔΥ έκανε ακόμη 200 ελέγχους. 

«Έχουμε τελειώσει ήδη όλες τις επαφές και όσους ανέφεραν ότι ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους του οικισμού», είπε ο Σπύρος Σαπουνάς. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

Πηγή: skai

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News