Τσιόδρας: 56 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - 90 θάνατοι

Ελλάδα
Τσιόδρας: 56 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - 90 θάνατοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

2011 συνολικά τα κρούσματα, 77 ασθενείς διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ημερήσια ενημέρωση του, ανακοίνωσε 56 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και 4 νέους θανάτους στην χώρα.  90 ασθενείς έχουν χάσει την ζωή τους συνολικά από τον κορωνοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως υπάρχουν 1.600.000 κρούσματα παγκοσμίως, 366.000 έχουν ιαθεί και δυστυχώς, πάνω από 97.000 θάνατοι.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 2011 κρούσματα συνολικά και 77 ασθενείς διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Τα 525 κρούσματα εξ αυτών σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και από τους 77 διασωληνωμένους, το 75% έχει υποκείμενο νόσημα, με μέση ηλικία τα 67 έτη, εκ των οποίων 14 γυναίκες.

Την ίδια στιγμή, 15 ασθενείς με κορωνοϊό εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε αναφορά και για την κατάσταση με τον οικισμό Ρομά στην Λάρισα, κάνοντας έκκληση να μην γίνουν στόχος μίσους στα πλαίσια της επιδημίας.

«Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Οι συμπολίτες μας δεν θα μείνουν μόνοι τους σε αυτή την κατάσταση. Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για μίσος για φόβο, για διχασμό. Αυτό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την επιδημία είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη».

«Υπενθυμίζεται η ανάγκη να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των πολλών και φτωχών Ρομά στην Ευρώπη. Σε πολλά μέρη εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό», ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας ενώ τόνισε πως στις κοινότητες των Ρομά καθίσταται «δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης σε υπερπλήρεις κατοικίες».

Για τα πιθανά μέτρα των επόμενων μηνών, ο Σωτήρης Τσίοδρας δήλωσε πως είναι νωρίς να πούμε για μέτρα για το φθινόπωρο καθώς πρέπει να δούμε την κατάσταση στις άλλες χώρες. Στη Γερμανία είχαν πχ. μεγαλύτερη κυκλοφορία του ιού, θα απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα τα κατάλληλα τεστ αντισωμάτων. Δεν είναι απαραίτητο μέτρο η κατάργηση των ταξιδιών, θα συνεχίσουν να γίνονται με τα κατάλληλα μέτρα.

«Δεν θα σταματήσει να λειτουργεί ο κόσμος, θα επανέλθει στην κανονικότητα αλλά θα πάρει καιρό»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως ενώ στην αρχή δεν καταγραφόταν οι ασθενείς που είναι καπνιστές, πλέον θα καταγράφεται.

Τι είπε για τον ορό πλάσματος

Για τον για ορό πλάσματος ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι οι γιατροί θέλουν κάθε όπλο στη φαρέτρα τους, εφόσον όμως δοκιμαστεί και αποδειχθεί αποτελεσματικό καθώς δεν έχει δοκιμαστεί σε αρκετούς ανθρώπους. Όπως είπε «Είναι θεραπεία με συγκεκριμένα πρωτόκολλα και θέλουμε κάθε όπλο στη φαρέτρα μας, ωστόσο ακόμη έχουμε λίγα επιστημονικά δεδομένα. Έχουμε επιτυχημένα παραδείγματα από το παρελθόν (SARS, MERS, H1N1)» .

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News