default-image

ΕΣΗΕΑ: Να στηριχθούν ισότιμα όλα τα ΜΜΕ

Ελλάδα
ΕΣΗΕΑ: Να στηριχθούν ισότιμα όλα τα ΜΜΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανάγκη να στηριχθούν ισότιμα όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τονίζει η Ένωση Συντακτών καλώντας την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για να παραμείνουν ανοιχτά τα ΜΜΕ και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των δημοσιογράφων, επιλέγοντας την επιδότηση εργασίας έναντι της αναστολής των συμβάσεων.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Ζητάμε την ισότιμη και διαφανή κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας, ώστε να στηριχθούν ΟΛΑ τα Μέσα Ενημέρωσης και να εξακολουθήσουν να λειτουργούν, προς όφελος της ενημέρωσης και της διατήρησης των θέσεων εργασίας στον κλάδο. Πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν τα νέα νομοθετημένα μέτρα ενίσχυσης του εντύπου Τύπου».

Και όλα αυτά σε μια χρονική στιγμή που φαίνεται να υπάρχει άνιση κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης σε βάρος των ΜΜΕ της περιφέρειας παρά το γεγονός ότι οι πολίτες έχουν κάνει στροφή στα τοπικά μέσα. Και αυτό αποδεικνύεται και  από την εβδομαδιαία μέτρηση τηλεθέασης της Nielsen , όπου φαίνεται ότι ένα ποσοστό κατά μέσο όρο 25% την εβδομάδα μοιράζεται στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς όλης της χώρας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News