Aνακοινώσεις του Στ. Πέτσα - «Δεν θα υπάρξει συνωστισμός στις Εκκλησίες»

Ελλάδα
Aνακοινώσεις του Στ. Πέτσα - «Δεν θα υπάρξει συνωστισμός στις Εκκλησίες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε για το Πάσχα - Αργή η επιστροφή στην καθημερινότητα

«Δεν θα υπάρξει συνωστισμός στις Εκκλησίες» τόνισε ο κ.Πέτσας αναφορικά με την Μεγάλη Εβδομάδα λέγοντας ότι υπάρχει επικοινωνία με την Εκκλησία. Όπως συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «θα υπάρξει συνεννόηση της κυβέρνησης και της Εκκλησίας που είναι σε καλό κλίμα ώστε όλα αυτά που κερδίσαμε να μην χαθούν. Οι Έλληνες δείχνουν υπευθυνότητα, το συνωστισμό θέλουμε να αποφύγουμε. Η πίστη είναι μέσα μας και δεν δοκιμάζεται».

Αργή η επιστροφή στην καθημερινότητα

Χαρακτήρισε ως fake news τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ημερομηνίες άρσης μέτρων, ενώ τόνισε ότι τα μέτρα που παίρνουμε αντιμετωπίζουν την κρίση με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα. Αργή και μακρόσυρτη η επιστροφή στην καθημερινότητα, όπως είπε.

Συνεχείς έλεγχοι

Σημείωσε δε ότι οι έλεγχοι το Πάσχα θα είναι αυστηροί, όπως ανακοινώθηκε και την Τετάρτη Όπως τόνισε αυξάνονται τα πρόστιμα για όσους επιχειρήσουν να πάνε στα εξοχικά και τα χωριά τους και γίνονται πλέον συνεχείς έλεγχοι σε εθνικές οδούς, ΚΤΕΛ, λιμάνια.Όσοι επικαλεστούν πρώτη κατοικία για να πάνε στο χωριό τους όπως είπε θα αποκλειστούν εκεί.

Μίλησε ακόμη για ενίσχυση συστήματος υγείας καθώς οι ΜΕΘ αυξήθηκαν από 565 σε 952 , δηλαδή αύξηση 68%.Για τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού ανέφερε ότι θα γίνουν συνολικά 4.824 προσλήψεις ενώ μέχρι στιγμής έγιναν 2500.4

Συνεχίζεται ακόμη, η προετοιμασία για τα 500 κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βγαίνουν στους δρόμους. Το προσωπικό θα εργάζεται σε δυο βάρδιες με οδηγούς και νοσηλευτές. Θα προσφέρει κατ’οίκον υπηρεσίες σε ανθρώπους με συμπτώματα ιού και τεστ.Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ και θα υπάρξει συνεργασία με ιδιωτικό τομέα για τα αυτοκίνητα

Σε ότι αφορά τις Πανελλήνιες η ύλη των εξετάσεων θα ανακοινωθεί όπως τόνισε σήμερα από την υπουργό Παιδείας. 

Επισήμανε ακόμη ότι σήμερα πιστώνεται σε λογαριασμούς 113.780 εργαζομένων σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, εργαζόμενοι ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία. 

Για το Eurogroup

Μείζον ζήτημα της ημέρας αποτελεί η συνέχεια της διάσκεψης του Eurogroup, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει συμφωνία ώστε να βρεθεί λύση που θα εξασφαλίσει ότι η επανεκκίνηση θα είναι γρήγορη και ισχυρή, αλλά παρ' όλ' αυτά, όπως είπε, «ευελπιστούμε οι σχετικές διαφορές να γεφυρωθούν».

Το σχέδιο ενσωματώνει παρεμβάσεις ύψους 540 δισεκατομμυρίων ευρώ και βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τη χρηματοδότηση με περίπου 100 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη της εργασίας από το πρόγραμμα Sure της Κομισιόν, τη χρηματοδότηση με περίπου 200 δισεκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για μόχλευση ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία και τρίτον τη χρηματοδότηση με 240 δισεκ. ευρώ, περίπου δηλαδή το 2% του ΑΕΠ κάθε κράτους μέλους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τον ESM. Πρόσθεσε δε ότι ως προς το τελευταίο σκέλος η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών δέχονται ως μοναδική προϋπόθεση την τήρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών και τη χρήση των χρημάτων αυτών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού χωρίς άλλους όρους, περιορισμούς και προϋποθέσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News