Κυρ. Μητσοτάκης: «Η επιδημία είναι βέβαιο, θα ξαναέρθει τον Οκτώβριο, αλλά θα μας βρει πιο έτοιμους»

Ελλάδα
Κυρ. Μητσοτάκης: «Η επιδημία είναι βέβαιο, θα ξαναέρθει τον Οκτώβριο, αλλά θα μας βρει πιο έτοιμους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης είχε με εντατικολόγους ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ανάγκες που έχουν λόγω κορωνοϊού

«Πρέπει να φτιάξουμε τόσο καλές εντατικές και με τόσα κρεβάτια που να μην έχει κανέναν ανάγκη να βάλει πολιτικό μέσο για να μπει στην εντατική» είπε μεταξύ άλλων η κυρία Κοτανίδου από τον Ευαγγελισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τις γνώμες κορυφαίων εντατικολόγων για τις ανάγκες που έχουν στις ΜΕΘ και επεσήμανε ότι είχε πλήρη επίγνωση των αδυναμιών του ΕΣΥ όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση. «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτή τη στιγμή να επιμερίσω ευθύνη, παραμελημένες ήταν οι εντατικές από πολλές κυβερνήσεις στο παρελθόν» είπε.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι στόχος ήταν να κερδίσουμε τον χρόνο μέχρι το καλοκαίρι. «Νομίζω ότι γι' αυτό τον κύκλο της επιδημίας, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι, ο χρόνος πιστεύω ότι κερδήθηκε. Επειδή το πρώτο πράγμα που κοιτάζω κάθε πρωί είναι οι διασωληνώσεις και το πόσο στενές είναι οι διασωληνώσεις που έχουμε ακόμα, πιστεύω ότι - αν δεν κάνουμε κάτι λάθος- θα έχουμε κερδίσει το χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο. Το ότι θα ξανάρθεί αυτή η επιδημία, είναι περίπου βέβαιο. Αλλά θα μας βρει πιο έτοιμους».

«Συζήτησα με εντατικολόγους για τις ανάγκες που έχουν σήμερα και για το πώς μπορεί να προχωρήσει η ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ ώστε να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση. Σκοπός μας είναι να αφήσουμε πίσω μας μια ουσιαστική παρακαταθήκη για όλους τους πολίτες» έγραψε ο κ. Μητσοτάκης στα social media.

Πηγή: newsbomb.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News