300 ευρώ πρόστιμο σε όσους επιχειρήσουν να φύγουν για τα εξοχικά τους

Ελλάδα
300 ευρώ πρόστιμο σε όσους επιχειρήσουν να φύγουν για τα εξοχικά τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντατικοποιούνται τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας ενόψει Πάσχα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο , ιδιαίτερα τις ημέρες του Πάσχα και να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τους ηλικιωμένους.

Από σήμερα στις 18:00 το απόγευμα  σε όλα τα σημεία του εθνικού δικτύου θα διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι από την Ελληνική Αστυνομία σε 24ωρη βάση.

Όπως είπε ο ίδιος «εδώ και λίγα λεπτά, στις 18.00, έχει τεθεί σε εφαρμογή ο έλεγχος στα διόδια σε όλη την επικράτεια από και προς τα αστικά κέντρα» και ανακοίνωσε πως «από απόψε το βράδυ, όποιος κάνει υπεραστική μετακίνηση καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, δηλαδή για να πάει στο εξοχικό του, θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώαφαίρεση πινακίδων και επιστροφή αυτοκινήτου στη βάση του».

Αυξημένος θα είναι ο έλεγχος των μετακινήσεων σε επιβατικούς σταθμούς των ΚΤΕΛ, σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας.

Όσοι επιχειρήσουν να κάνουν καταχρηστική χρήση της άδειας μετακίνησης τους σε κατοικίας εκτός νομού της κύριας κατοικίας τους, κοινώς στα εξοχικά και τα χωριά , θα τους επιβληθεί διπλάσιο πρόστιμο το οποίο θα ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Επίσης θα αφαιρεθούν οι πινακίδες του οχήματος και αυτό θα επιστραφεί στη βάση του.

Το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 27 Απριλίου, αναστέλλονται οι μετακινήσεις προς και μεταξύ των νησιών από αέρος και θάλασσας. Μόνη εξαίρεση οι μόνιμοι κάτοικοι.

Όσοι αποφασίσουν να φύγουν από την μόνιμη κατοικία τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με δική τους ευθύνη, θα μένουν αποκλεισμένοι στα χωριά και μακριά από την εργασία τους.

Οι έλεγχοι θα ισχύσουν μέχρι και τις 27 Απριλίου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News