Ελλάδα

Με… delivery το Άγιο Φως στα σπίτια των πιστών - Το πρωτότυπο σχέδιο Δήμου της Αττικής

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης επιστρατεύει εθελοντές για να μεταφέρουν το Άγιο Φως σε όλα τα σπίτια του δήμου

Με τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού να είναι σε πλήρη ισχύ και το Πάσχα, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης σχεδιάζει μια διαφορετική νύχτα Ανάστασης.

Με τη βοήθεια εθελοντών και την έγκριση των τοπικών μητροπολιτών, ο Δήμος ετοίμασε σχέδιο προκειμένου το Άγιο Φως να φθάσει την νύχτα της Ανάστασης σε κάθε σπίτι, χωρίς να προκύψει συνωστισμός έξω από τις εκκλησίες.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε ότι κλιμάκιο του Δήμου, το Σάββατο 18/4 θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην πόλη. «Η συνοχή της κοινωνίας μας δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε. Ας ενωθούμε όλοι μαζί ως οικογένεια, με κοινό παρονομαστή την Ανάσταση του Ιησού Χριστού ενθυμούμενοι πως το Φως του κόσμου, ο Χριστός, με την Ανάστασή του κέρδισε μια νίκη επί των δυνάμεων του σκότους», αναφέρει στη δήλωσή του προσθέτοντας ότι η ενέργεια για την μεταφορά του Φωτός «έχει ως στόχο να ενισχύσει τον αγώνα που δίνουμε όλοι μένοντας στο σπίτι, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της πανδημίας».

Το σχέδιο

Ο κ. Κωνσταντάτος διευκρίνισε ότι το σχέδιο είναι έτοιμο και εφόσον το Άγιο Φως φθάσει στα χέρια της δημοτικής αρχής, περιλαμβάνει τα εξής:

  • Θα ενημερωθούν όλα τα νοικοκυριά προκειμένου, όσοι το επιθυμούν, να κατεβάσουν έξω από την είσοδο της κάθε πολυκατοικίας ένα φαναράκι.
  • Περίπου 400 εθελοντές με γάντια, μάσκες και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θα παραλάβουν το Άγιο Φως και θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης έχοντας αναλάβει καθένας συγκεκριμένους δρόμους. Η ώρα της άφιξης του κάθε εθελοντή δεν θα έχει ανακοινωθεί για να μην περιμένει κόσμος στον δρόμο.
  • Αφού ο εθελοντής έχει περάσει από κάθε δρόμο, θα ακολουθούν περιπολικά της Δημοτικής Αστυνομίας που θα ενημερώνουν τον κόσμο με ντουντούκες ότι το Άγιο Φως μοιράστηκε προκειμένου να παραλάβουν τα φαναράκια και να τα μοιράσουν στους ενοίκους.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δήλωσε στο ethnos.gr ότι για το όλο εγχείρημα που ήδη γίνεται δεκτό με ενθουσιασμό από τους δημότες, προηγήθηκε συνεννόηση με τους μητροπολίτες Νέας Σμύρνης και Γλυφάδας στους οποίους μοιράζεται ο Δήμος ενώ οι τοπικοί ιερείς το έκαναν δεκτό με ενθουσιασμό.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια