Υπουργείο Υγείας: 77 νέα κρούσματα, 81 θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα μας

Ελλάδα
Υπουργείο Υγείας: 77 νέα κρούσματα, 81 θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

1832 συνολικά τα κρούσματα - 90 ασθενείς στις ΜΕΘ

Δεν εφησυχάζουμε, μέχρι 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση, τόνισαν κατά τη σημερινή ενημέρωσή τους για τις εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, τόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Χαρδαλίας.

Στη νέα ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα οποία είναι 77 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1832.

Όπως είπε 90 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ, ενώ 81 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

*1.363.000 κρούσματα παγκοσμίως

*Περισσότεροι από 73.000 θάνατοι

*77 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

*1.832 κρούσματα συνολικά

*90 διασωληνωμένοι

*19 είναι γυναίκες

*81 θάνατοι συνολικά στην Ελλάδα

*72% με υποκείμενο νόσημα

*Ενδιάμεση ηλικία τα 74 έτη

Αυτό που βιώνουμε είναι «σαν μακρύς δρόμος με πολλές στροφές, θέλει προσοχή. Να μην ανατραπούμε στην πορεία και να μην εφησυχάσουμε με την καλή εικόνα που βλέπουμε στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, αναφερόμενος στην άρση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Όπως και ο κ. Χαρδαλιάς, που τόνισε για άλλη μία φορά ότι αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό επισημαίνοντας: «Μέχρι 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση».

Ο λοιμωξιολόγος μάλιστα έφερε παράδειγμα την Γουχάν όπου τρεις μήνες οι πολίτες ήταν υπό περιορισμό, τονίζοντας ότι είναι παρακινδυνευμένη η άρση των μέτρων. Αναφέρθηκε και σε ενθαρρυντικά στοιχεία, τα οποία αφορούν τις εγκύους, οι οποίες δεν νοσούν βαριά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, τα στοιχεία προκύπτουν από μελέτη που έγινε σε 43 έγκυες γυναίκες στη Νέα Υόρκη και έδειξε ότι «το 86% από αυτές παρουσίασαν την πολύ ήπια μορφή της νόσου, ό,τι δηλαδή συμβαίνει και στον γενικό πληθυσμό, σε αντίθεση με τις επιδημίες Sars και του ιού Η1Ν1, που ήταν πολύ πιο επιβαρυντικές για τις έγκυες γυναίκες. Επίσης, κανένα από τα μωρά στη μελέτη αυτή δεν βρέθηκε μολυσμένο».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία είναι αφιερωμένη σε γιατρούς, νοσηλευτές και νοσηλεύτριας, στις μαίες και τους μαιευτές. «Είναι ευκαιρία να χειροκροτήσουμε τους υγειονομικούς μας, που έρχονται αντιμέτωποι με ψυχολογική και σωματική βία, κάτι που έχω δει με τα μάτια μου», τόνισε συγκινημένος.

«Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής σε αυτούς και να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιτάνια προσπάθειά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και συχνά πέφτουν θύματα ακόμη και σωματικής ή ψυχολογικής βίας. Η προστασία τους πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» τόνισε ευχαριστώντας τους για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη των συστημάτων για νοσηλευτές τονίζοντας ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να αυξηθεί ως 8% ο μέσος όρος νοσηλευτών στα συστήματα υγείας.

Τόνισε επίσης, ότι οι περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους σε αυτά είναι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, οι οποίοι «καταγράφουν υψηλά ποσοστά μόλυνσης από κορωνοϊό ανάμεσα στους υγιεινομικούς» σε όλο τον κόσμο. Καταλήγοντας, ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκαν οι τελικές οδηγίες για τη χρήση φαρμάκων πριν και μετά την έκθεση στον ιό νοσηλευτών στη χώρα μας, καθώς κι ότι «εγκρίθηκαν» μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας για όλους τους επαγγελματίες υγείας οι οποίες διατίθενται πλέον στα νοσοκομεία της χώρας.

Ν. Χαρδαλιάς: «Μέχρι 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα»

Χωρίς καμία απολύτως χαλάρωση και μέχρι της 27 Απριλίου θα ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα, όπως τόνισε κατά τη σημερινή του ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς κατά την σημερινή του ενημέρωση ανέφερε επίσης ότι μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας είτε έχουν έρθει από το εξωτερικό είτε αποτελούν στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σημείωσε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητά τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα που όφειλαν, βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων.

Ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας.

Επανέλαβε εκ νέου το μήνυμα ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και επισήμανε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News