Ηλ. Μόσιαλος: «Τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν 11-12 εβδομάδες - Απόσταση και όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα»

Ελλάδα
Ηλ. Μόσιαλος: «Τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν 11-12 εβδομάδες - Απόσταση και όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κρίσιμη η διατήρηση των αποστάσεων ασφαλείας ακόμη και αφού γίνει μερική άρση των περιορισμών».

«11-12 εβδομάδες θα πρέπει να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα και θα είναι λάθος η χαλάρωση των μέτρων πριν τον Μάιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του London School of Economics, Ηλίας φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

 Ο καθηγητής του LSE πέραν της  αναγκαιότητας να τηρηθούν τα μέτρα για 11 εβδομάδες υποστήριξε ότι μετά την άρση των περιορισμών «είναι κρίσιμη η διατήρηση των αποστάσεων».

«Τα μέτρα δεν χαλαρώνουν τον Απρίλιο, και με βάση εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, για να σκεφτόμαστε την επομένη μέρα θα πρέπει να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα για 11- 12 εβδομάδες.

Η επομένη μέρα θα περιλαμβάνει τα τεστ τα οποία και θα πρέπει να εντατικοποιηθούν ώστε αν βρίσκουμε κρούσμα σε εργασιακό χώρο, αυτό να απομονώνεται και αυτό μόνο με τεστ μπορείς να το διαπιστώνεις. Αλλά παράλληλα να συνεχίσουμε να τηρούμε κανόνες φυσικής απόστασης μέχρι να λυθεί το πρόβλημα και θα λυθεί όταν βρεθεί στο εμβόλιο.

Δηλαδή εγώ δεν μπορώ να φανταστώ μία επιστροφή στη μερική κανονικότητα, όπου θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ο ένας δίπλα στον άλλο.

Εφόσον κάποιοι επιστρέψουμε στη δουλειά μας σταδιακά κρατούμε απόσταση μεταξύ μας.

Επομένως η επιστροφή στην κανονικότητα να σχεδιαστεί προσεκτικά και στην δεύτερη φάση που θα πρέπει να σχεδιαστεί προσεκτικά, θα  χρειαστεί μεταξύ άλλων συνεργασία μεταξύ κράτους, υγειονομικών αρχών και τοπικών φορέων αλλά και  μεγαλύτερη προστασία των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μόσιαλος.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε το σχετικό video από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News