Τουρισμός: «Έρχεται» voucher για τις προκαταβολές σε ξενοδοχεία

Ελλάδα
Τουρισμός: «Έρχεται» voucher για τις προκαταβολές σε ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διευκρινίσεις για τις προκρατήσεις έδωσε ο Χάρης Θεοχάρης

Για το ζήτημα του τουρισμού - εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού - και ειδικότερα των προκαταβολών στα τουριστικά καταλύματα, μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξη του.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, αποστέλλει επιστολή στην οποία προτείνει στους αρμόδιους υπουργούς την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού με πρόγραμμα επιδοτήσεων από τον Ιούλιο.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Θεοχάρης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα voucher που θα βγαίνουν από τις τουριστικές επιχειρήσεις για να μην γυρίζουν πίσω οι εγγυήσεις χρημάτων. «Το ζήτημα των προκαταβολών είναι τεράστιο ζήτημα», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Θα έρθει άμεσα διάταξη σε όλους τους φορείς του τουρισμού, στις τουριστικές επιχειρήσεις, να δίνουν τη δυνατότητα με το voucher να μην χρειάζεται να επιστρέφουν τις προκαταβολές. Θα υπάρξει προσπάθεια για μια πανευρωπαϊκή γραμμή. Θα δίνεται μία πίστωση χρόνου για 18 μήνες για να χρησιμοποιηθεί η κράτηση με το κουπόνι αυτό. Η διάταξη αυτή θα περάσει στο επόμενο νομοσχέδιο, που θα έρθει τις επόμενες ημέρες».

Ακολούθως πρόσθεσε: «Γενικά θα έχουμε πολύ δύσκολη χρονιά. Είναι προφανές. Μπορεί εμείς να "ανοίξουμε", αλλά οι άλλες χώρες θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την κατάσταση μέχρι τότε;».

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News