Ελλάδα

Α. Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα και αγαθά» -Τι ισχύει για τις εισπρακτικές

Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης για το ενδεχόμεν ανα υπάρξουν ελλείψεις

«Μέχρι στιγμής η εφοδιαστική αλυσίδα στη χώρα λειτουργεί στο 100%. Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλα αγαθά. Η παραγωγή στη χώρα μας είναι στο μέγιστο σημείο. Αν υπάρξει κάποιο παγκόσμιο πρόβλημα θα υπάρξει και παγκόσμια λύση», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο έλλειψης τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Για τη στάση της Ευρώπης ο υπουργός σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ : «Η Ευρώπη έχει δρόμο ακόμα για να φτάσει στη συλλογική λύση που θα αποφασίσει. Το ξέραμε πάντα και σε όλες τις κρίσεις ότι η Ευρώπη αργεί να πάρει αποφάσεις γιατί είναι ένα σύνθετο εγχείρημα με αντικρουόμενα συμφέροντα και πολύ διαφορετικές νοοτροπίες. Επειδή παραμένω σφόδρα φιλο- Ευρωπαίος, είμαι βέβαιος πως στο τέλος θα βρεθεί μία λύση».

Για την παραγωγή αντισηπτικών ο υπουργός σημείωσε ότι χθες παράχθηκε η μεγαλύτερη παραγωγή αντισηπτικών έως σήμερα. Παραδόθηκαν στα σούπερ μάρκετ 746.000 τεμάχια και πρόσθεσε: «Αν προσθέσουμε και αυτά που παράγονται στα φαρμακεία, που είναι τουλάχιστον άλλα 150.000, έχουμε φτάσει σε μία ημερήσια διάθεση περίπου 900.000 τεμαχίων. Πριν από την κρίση, είχαμε περίπου 150.000 τεμάχια την ημέρα στα σούπερ μάρκετ».

   Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μονιμότητας των έκτακτων μέτρων ο υπουργός σημείωσε ότι «τα έκτακτα μέτρα στις εργασιακές σχέσεις παύουν αυτομάτως μόλις λήξει η κρίση. Υπάρχει η υποκριτική ανησυχία της Αριστεράς ότι δήθεν πάμε να πλήξουμε τις εργασιακές σχέσεις».

Εισπρακτικές

  Στο μεταξύ σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο κ. Γεωργιάδης στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, απαντώντας σε ερώτηση για τους λόγους που ορισμένοι συνεχίζουν να δέχονται τηλεφωνήματα από εισπρακτικές εταιρίες, υπογράμμισε ότι «όσοι δεν ανήκουν στην περίμετρο της προστασίας αυτοί πρέπει να πληρώνουν τα χρέη τους και σε αυτούς μπορούν να παίρνουν τηλέφωνα. Η τρίμηνη αναστολή έχει δοθεί σε όσες κατηγορίες πολιτών έχουν χαρακτηριστεί πληττόμενες. Δηλαδή οι δικαιούχοι των 800 ευρώ, οι επιχειρηματίες που οι επιχειρήσεις τους ανήκουν στους ΚΑΔ κλπ. Το 75% του πληθυσμού ανήκει στις πληττόμενες κατηγορίες. Αυτοί που δεν ανήκουν, όπως για παράδειγμα είναι ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων, που παίρνουν κανονικά τον μισθό τους, πληρώνουν κανονικά. Όσοι είναι πληττόμενοι έχουν τρίμηνη αναστολή, για όσους δεν είναι, οι εισπρακτικές μπορούν να παίρνουν τηλέφωνο».

   Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην κριτική που ασκείται στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά λέγοντας ότι από τη δουλειά των κ.κ. Τσιόδρα, Χαρδαλιά και Κικίλια θα εξαρτηθεί τόσο η υγεία μας όσο και το οικονομικό μας μέλλον.

   «Πρέπει να ακούμε τον Χαρδαλιά. Θέλω να εκφράσω δημόσια τον θαυμασμό μου για τον επαγγελματισμό του και τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση. Δεν είναι τυχαίο ότι εισέπραξε την καθολική κυβερνητική υποστήριξη», σημείωσε.

 

   Τράπεζες

«Και οι τράπεζες έχουν "βάλει πλάτη". Έχουν δώσει τρίμηνη αναστολή χρέους πάσης φύσεως στο 76% των συμπολιτών μας. Μπορείτε να υπολογίσετε πόσα χρήματα είναι αυτά;» συνέχισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Πρέπει να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Δεν θέλω να πάμε σε ένα καινούργιο κίνημα "δεν πληρώνω", ούτε σε καινούργιες ιδέες σαν και αυτές που μας έφεραν σε χρεοκοπία την περασμένη δεκαετία».

«Εμείς δεν θέλουμε να πάει η οικονομία στο μηδέν. Όσο πιο κοντά στο μηδέν πάει, τόσο πιο δύσκολα θα επανέλθει».

Για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί «κρυφής ατζέντας» της κυβέρνησης ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Έχω μείνει έκπληκτος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορείτε να μου πείτε ένα κόμμα στο οποίο ο κ. Μπαλαούρας δεν θα είχε φύγει σήμερα; Ό,τι και να λένε οι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει σημασία. Είναι υποκριτές».

 Ελληνικό

   Αναφορικά με τις επενδύσεις και το πώς προχωρά το Ελληνικό, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι οι επενδύσεις δεν είναι στο μηδέν, και ορισμένες αναμένουν τη λήξη της καραντίνας. «Ο χρόνος κυλάει μέσα στο πρόγραμμα για το Ελληνικό. Εκκρεμεί το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων, στη συνέχεια θα απομείνει η απόφαση του ΣτΕ για την Hard Rock, τη Δευτέρα του Θωμά και μετά θα αρχίσουν οι εργασίες».

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια