Πλοίο Ελ. Βενιζέλος: Περισσότερα από 120 άτομα θετικά στον κορωνοϊό

Ελλάδα
Πλοίο Ελ. Βενιζέλος: Περισσότερα από 120 άτομα θετικά στον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πλοίο βρίσκεται σε καραντίνα ανοιχτά του Πειραιά. Οι αρχές αναμένεται να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών.

Θετικά στον κορωνοϊό είναι πάνω από 120 δείγματα που ελήφθησαν από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται σε καραντίνα ανοιχτά του Πειραιά.

Οι αρχές αναμένεται να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα την Τετάρτη και από τους 383 επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου, μετά τα 20 κρούσματα που εντοπίστηκαν αρχικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai, στο πλοίο επιβαίνουν 34 άτομα που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου και οι άλλοι 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.

Το πλοίο, ιδιοκτησίας της ΑΝΕΚ,  στις 29 Φεβρουαρίου ναυλώθηκε από Ισπανική εταιρία για λογαριασμό Τούρκων επιχειρηματιών για 45 μέρες, προκειμένου να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο. 

Πρώτος σταθμός του το λιμάνι του Τσεσμέ από όπου παράλαβε 300 άτομα – τα οποία στη συνέχεια θα απασχολούνταν ως εργαζόμενοι στο πλωτό ξενοδοχείο.

Ο προορισμός του πλοίου θα ήταν το λιμάνι Καντίθ στην Ισπανία.

Στις αρχές Μαρτίου Τουρκία επέβαλε τα πρώτα μέτρα περιορισμού στα λιμάνια της. Κάποιοι εκ των επιβαινόντων, Τουρκικής υπηκοότητας, όχι όλοι, επέλεξαν να αποβιβαστούν. Οι μη έχοντες την τουρκική υπηκοότητα έμειναν αναγκαστικά στο πλοίο.

Σύμφωνα με τα ναυτιλιακά  έγγραφα το πλοίο φαίνεται να έχει  αποπλεύσει στις 14 Μαρτίου από τον Τσεσμέ.

Στις 21 Μαρτίου το πλοίο κατέπλευσε στον Πειραιά .  Με δεδομένη την απαγόρευση που είχε εκδώσει από τις 15/3 το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, για τον κατάπλου επιβατικών πλοίων, το Ελ. Βενιζέλος αγκυροβόλησε ανοιχτά στο λιμάνι του Πειραιά (αρόδου) περίπου στο ύψος Δραπετσώνας  όπου και παραμένει δεμένο μέχρι και σήμερα.

Οι επιβαίνοντες είναι 382 στο σύνολο, από 14 διαφορετικές υπηκοότητες, μεταξύ αυτών και Έλληνες. Εξ αυτών οι 36 είναι μέλη του πληρώματος. στη συντριπτική τους πλειοψηφία 'Έλληνες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News