Στέλιος Πέτσας: «Το Πάσχα ας σουβλίσουμε τον κορωνοϊό» - Τι είπε για τον τουρισμό

Ελλάδα
Στέλιος Πέτσας: «Το Πάσχα ας σουβλίσουμε τον κορωνοϊό» - Τι είπε για τον τουρισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Το Πάσχα θα το γιορτάσουμε σπίτι, φέτος ας σουβλίσουμε τον κορωνοϊό» σημείωσε ο κ.Πέτσας ζητώντας και πάλι από τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι. 

Μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση του πολέμου κατά του κορονοϊού, υπογράμμισε ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.Και, συνέχισε, σε όλα τα μέτωπα, πάμε καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες. Ωστόσο, τόνισε, ο Στέλιος Πέτσας, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Τραπεζικές συναλλαγές από το σπίτι

Ζήτησε ακόμη όλες οι τραπεζικές συναλλαγές να γίνονται από το σπίτι και όχι τον γκισέ της τράπεζας."Οι ουρές που είδαμε στις τράπεζες δεν δικαιολογούνται από την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας σε αυτές», είπε και πρόσθεσε «ο μέσος πολίτης έχει ό,τι χρειάζεται για να μην χρειαστεί να φτάσει στο γκισέ των τραπεζών. Ας κάνουμε όλοι τις συναλλαγές μας από το σπίτι", τόνισε. 

Για τον τουρισμό

Σχετικά με τον τουρισμό ο κ.Πέτσας σημείωσε το τι θα γίνει με την τουριστική σεζόν σεζόν εξαρτάται από το πώς θα αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό. Αν ξεπεραστεί γρήγορα δεν θα υπάρξουν απώλειες και αν συνεχιστεί η εξάπλωση όπως είπε θα επανασχεδιάσει η κυβέρνηση τη στάση της.

Xαρακτήρισε ακόμη "υπεύθυνη και μετρημένη" την απόφαση της Ιεράς Σύνοδο , τονίζοντας ότι η πρότασή τους να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα, θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Για το σύστημα υγείας είπε ότι αυξάνονται οι ΜΕΘ. Από τις 565 αυξήθηκαν στις 870 και τόνισε ότι εγκρίθηκαν 4.200 προσλήψεις προσωπικού.Ανακοίνωσε ακόμη ότι μονάδες του Στρατού προχωρούν στην παρασκευή 35.000 αντισηπτικών και απλών χειρουργικών μασκών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News