50 νεκροί - 1.415 συνολικά κρούσματα

Ελλάδα
50 νεκροί - 1.415 συνολικά κρούσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε καραντίνα μια ακόμη κονότητα στην Έδεσσα

101 νέα κρούσματα και 50 νεκρούς στη χώρα μας ανακοίνωσε την Τετάρτη ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως τόνισε 1.415 είναι συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα ενώ 90 άτομα είναι διασωληνωμένοι. Ανάμεσα στα νέα κρούσματα βρίσκονται και οι 20 επιβάτες του πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" όπως ανέφερε.

Διχάζουν οι μάσκες

O κ. Τσιόδρας παραδέχτηκε ότι διχάζει η ευρεία χρήση μάσκας την επιστημονική κοινότητα. Όπως είπε ο ''ΠΟΥ έχει πει μόνο τα άτομα με συμπτώματα και επαγγελματίες υγείας πρέπει να φορούν μάσκες. Υπάρχει διχογνωμία καθώς κάποιοι αναφέρουν πως μπορεί να είναι χρήσιμη σε αυτήν την πανδημία. Είναι η πανδημία των αβεβαιοτήτων. Σε μέρη της Ασίας κάποιοι ενθαρρύνουν τους πολίτες να φορούν μάσκες. Εμείς είμαστε θιασώτες της επιστημονικής αλήθειας, που δεν μπορεί 100% να τεκμηριωθεί. Το μέγιστο όφελος είναι στους επαγγελματίες της υγείας μας. Αν όλοι τηρούσαμε τις σωστές αποστάσεις δεν θα χρειαζόταν να τις φοράμε".

Επισήμανε ακόμη ότι "Είμαστε προασπιστές της αλήθειας και θα συνεχίζουμε να την υπερασπιζόμαστε. Η καταγραφή των θανάτων από τα ληξιαρχεία γίνονται σε πραγματικό χρόνο". Εξήγησε δε ότι δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι στην Ελλάδα ή θνησιμότητα που είναι παραπάνω από την αναμενόμενη.

Ο λοιμωξιολόγος τόνσιε ακόμη "Ευχαριστίες ονομαστικά σε κάποιους από τους ασθενείς που επισκέφθηκα σήμερα: Τον Ιωσήφ, την Κωσταντίνα, τον Δημήτρη, την Ελένη, τον Παναγιώτη, τη Μαρια, τον Αναστάση, την Κατερινα, τον κυρ-Νικο, τη Γεωργια, τη Βιολέτα και την Ελένη που είναι έγκυος. Γρήγορα περαστικά προς όλους. Τεράστιο ευχαριστώ ονομαστικά και στους υγειονομικούς", ενώ είπε για εκείνον οι ασθενείς έχουν όνομα. 

Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη

Σε καραντίνα τίθεται από την Τετάρτη, για 14 ημέρες, η κοινότητα Φούστανη της δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου στην Έδεσσα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος σε «κάποιους λίγους που μιλούν για αυστηρό ύφος», είπε επικαλούμενος τον πρωθυπουργό ότι «είμαστε μια δημοκρατία της πειθούς» και σημείωσε πως «την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε όση άδικη κριτική κι αν δεχθούμε».

"Δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους"

Επισήμανε ότι οι συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις και η αυστηρότητά είναι για τους κάποιους λίγους συμπολίτες που αδιαφορούν, που θέτουν με τόση απερισκεψία σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια, υποδειγματική για πολλές χώρες. Προειδοποίησε τους «ελάχιστα σε αριθμό αδιάφορους και απερίσκεπτούς που δυσκολεύονται να σκεφτούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κινδύνους της δημόσιας υγείας, ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους».

Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών, αναγνωρίζοντας τις μέχρι σήμερα θυσίες τους και τόνισε πως «μαζί τους αγωνιζόμαστε καθημερινά».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News