Κορωνοϊός: Θα υπάρξει μείωση στη διασπορά του ιού το καλοκαίρι;

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Θα υπάρξει μείωση στη διασπορά του ιού το καλοκαίρι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είναι βέβαιο ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα βοηθήσουν στον έλεγχο του κορωνοϊού», τόνισε ο κ. Τσιόδρας στη σημερινή ενημέρωση

Με τα μέτρα να παραμένουν σε ισχύ και τη χώρα μας να μετρά 49 θανάτους από τον κορωνοϊό, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε σήμερα ότι ο ιός διασπείρεται ταχύτατα, ενώ λόγω των περιοριστικών μέτρων έχουν αποτραπεί 59.000-120.000 θάνατοι. Αβέβαιο είναι ωστόσο, αν το καλοκαίρι θα υπάρξει μείωση διασποράς του ιού, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Τα μέτρα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ για να αποφύγουμε τα χειρότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά στη σημερινή ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, τονίζοντας: «Αν χαλαρώσουμε όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα. Δεν θέλουμε την κορυφή της επιδημίας να έρθει γρήγορα, αλλά θέλουμε ο ρυθμός της να είναι βραδύς».

Ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος σε μια δημοσίευση που αφορά τον κορωνοϊό και 11 ευρωπαϊκές χώρες είπε ότι ο ιός διασπείρεται ταχύτατα και τόνισε ότι μέχρι την 31η Μαρτίου εκτιμάται ότι 7-43 εκατ. άνθρωποι μπορεί να έχουν μολυνθεί ενώ λόγω των περιοριστικών μέτρων έχουν αποτραπεί

Θα υπάρξει μείωση στη διασπορά του ιού το καλοκαίρι

Ερωτηθείς για το ρόλο του κλίματος και της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος στον κορωνοϊό, ο κ. Τσιόδρας ήταν σαφής ότι αν και γνωρίζουμε ότι οι αναπνευστικοί ιοί το καλοκαίρι υποχωρούν, κι αυτό αποτελεί γνώση για όλους τους ιούς του αναπνευστικού και τους κορωνοϊούς, «δεν ξέρουμε τι θα γίνει το καλοκαίρι, ελπίζουμε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα μειώσουν τη διασπορά αλλά δεν θα εξαφανίσουν τον ιό».

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την εμφάνιση εισαγόμενων κρουσμάτων είπε ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στο παράδειγμα του Χονγκ Κόνγκ, όπου υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία και επανεμφανίστηκε ο ιός από εισαγόμενα κρούσματα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News