Ελλάδα

Σε καραντίνα 5 δήμοι και μια κοινότητα στην Βόρεια Ελλάδα

Νίκος Χαρδαλιάς: Απαράδεκτη η εικόνα έξω από τις τράπεζες

«O Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη» ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έναρξη της ενημέρωσης του.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την εικόνα που δημιουργήθηκε από τον συνωστισμό έξω από τις τράπεζες. «Δεν γίνεται δίπλα σε κάθε απερίσκεπτο πολίτη να υπάρχει και ένας αστυνομικός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την λήψη πρόσθετων μέτρων τοπικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, τέθηκε περιορισμός στην κίνηση στην παραλία της Θεσσαλονίκης για 14 ημέρες

Η Δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς τίθεται σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ανακοίνωσε την αναστολή στη λειτουργία δύο λαϊκών αγορών στον δήμο Ιλίου.

Επίσης, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα από σήμερα στις 8 το βράδυ στη μετακίνηση των πολιτών θα εφαρμοστούν για 14 ημέρες στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Αναστέλλεται ακόμη, η δυνατότητα κατ'εξαίρεση μετακίνησης για παροχή βοήθειας, μετάβαση σε τελετή και για άσκηση.

«Καλούμε τους κατοίκους αυτών των δήμων να παραμείνουν στο σπίτι τους και να προχωρήσουν σε προμήθεια τροφίμων για πολλαπλές ημέρες, η κατάσταση είναι κρίσιμη και ο κίνδυνος διασποράς μεγάλος», τόνισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις σημαντικές κινήσεις δωρεάς μασκών και υγειονομικού υλικού.

Ενώ στην παγκόσμια αγορά μαίνεται πόλεμος παραγγελιών, ελήφθησαν 8.340.000 μάσκες από την Κίνα.

«Έχουμε βρεθεί σε μια κρίσιμη καμπή σε αυτή τη μάχη που δίνουμε. Η επιτυχία της προσπάθειάς μας εξαρτάται από την πειθαρχία μας. Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, θα ανταλλάξουμε ευχές από το τηλέφωνο και θα προσευχηθούμε από τα σπίτια μας. Η επιμονή στον στόχο θα φέρει το αποτέλεσμα. Μένουμε σπίτι.»

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε πως για να αποφευχθεί η εικόνα που είδαμε σήμερα στις τράπεζες, παρατείνεται η καταβολή φορολογικών οφειλών των συμπολιτών μας που είναι άνω των 70 ετών και που έχουν αναπηρία 80% μέχρι 10 Απριλίου.

«Δίνουμε τη δυνατότητα με πληρωμή με κάρτα μέσα από το Taxisnet των ρυθμισμένων οφειλών αλλά και εκείνων που δεν έχουν μπει σε ρύθμιση», τόνισε ο κ. Πιτσιλής.

«Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για την προστασία μας, μένουμε ασφαλείς, μένουμε υγιείς.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια