Χειροκροτήματα στα μπαλκόνια και αντάρτικα για το Μανώλη Γλέζο

Ελλάδα
Χειροκροτήματα στα μπαλκόνια και αντάρτικα για το Μανώλη Γλέζο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "αντίο" στον μεγάλο αγωνιστή

Διαφορετικό ήταν το «αντίο» στο «αιώνιο έφηβο» Μανώλη Γλέζο.Οι Έλληνες συντάχθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα και το βράδυ της Δευτέρας 30/3 βγήκαν στα μπαλκόνια στις 21:00, θέλοντας να αποτίσουν έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν πολύ σπουδαίο. 

Αντάρτικα τραγούδια, χειροκροτήματα και μια λέξη: «Αθάνατος». Αυτά ήταν όλα όσα δημιούργησαν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό ως αποχαιρετισμό σε εκείνον που από τα εφηβικά του χρόνια μέχρι και το τέλος της ζωής του έδειξε τι πάει να πει παλικαριά, αίσθημα του Δικαίου και της Δημοκρατίας, θέληση για ζωή.

Τα βίντεο καταγράφηκαν σε συνοικίες των Αθηνών:

 

Από το κατέβασμα της σβάστικας από την Ακρόπολη, στις αντιμνημονιακές διαδηλώσεις και ψέκασμα με δακρυγόνα εξ επαφής, ο Μανώλης Γλέζος επέδειξε σε όλη του τη ζωή συνέπεια. Αριστερός για πάντα, στάθηκε στην πλευρά του λαού, πολέμησε για τα δίκια του, φυλακίστηκε, εξορίστηκε, βασανίστηκε γι' αυτή του τη στάση κι όμως ήταν πάντα παρών.  https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPantChristov%2Fvideos%2F10215588888306848%2F&show_text=0&width=560

Με τον θάνατό του πολλοί αισθάνθηκαν σύμφωνα με το ethnos.gr ότι κλείνει μια ολόκληρη εποχή. Μια εποχή αληθινών αγωνιστών, μια εποχή με ανθρώπους που - χωρίς να έχουν τέτοιο σκοπό - έγιναν σύμβολα ακριβώς γιατί έμειναν συνεπείς ως το τέλος. Ναι, ο Μανώλης Γλέζος θα μείνει «Αθάνατος» στις μνήμες των ανθρώπων γιατί πορεύτηκε με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, γιατί δεν λύγισε ακόμη κι όταν ήξερε πως ακολουθεί το εκτελεστικό απόσπασμα.

Σκίτσο: Θανάσης Πετρόπουλος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News