Kορωνοϊός: 38 θανατοί στη χώρα, 95 νέα κρούσματα

Ελλάδα
Kορωνοϊός: 38 θανατοί στη χώρα, 95 νέα κρούσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

1156 συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα

Νέες ανακοινώσεις του εκπροσώπου Υγείας και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη, κυρίους Τσιόδρα και Χαρδαλιά, για τον κορωνοϊό.

Σε συνολικά 1.156 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο 24ωρο ακόμη 95 άτομα εμφανίστηκαν θετικοί στον  ιό. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 6 και πλέον διαμορφώνεται σε 38.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος κΤσιόδρας : «Έως και το 47% αγγίζει η θνητότητα των όσων νοσηλεύονται στη ΜΕΘ ενώ είναι κρίσιμη η διάγνωση των κρουσμάτων και η εγρήγορση σε υγειονομικούς χώρους».

Επισήμανε ακόμη ότι υπήρξε κρούσμα σε δομή αστέγων που φιλοξενούσε 130 άτομα και εξετάστηκαν όλοι για τον ιό. Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας: «Έως και το 47% αγγίζει η θνητότητα των όσων νοσηλεύονται στη ΜΕΘ ενώ είναι κρίσιμη η διάγνωση των κρουσμάτων και η εγρήγορση σε υγειονομικούς χώρους». Για τους καρκινοπαθείς όπως αναφέρθηκε συνεχίζονται κανονικά οι θεραπείες και τα χειρουργεία.

Όπως εξήγησε ο κ.Τσιόδρας η καμπύλη στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο ρυθμό αύξησης σε σχέση με άλλες χώρες. Όπως εκτίμησε ο λοιμωξιολόγος οι επομενες εβδομάδες θα μας δείξουν μία ακόμη καλύτερη εικόνα. Όλα εξαρτώνται από το πώς θα πάμε τις επόμενες μέρες. 

Για τα τεστ

Σε ερώτηση για τον αν θα μπορούσαν περισσότεροι Έλληνες να υποβληθούν σε τεστ ο κ.Τσιόδρας απάντησε: "15.000 τεστ είναι λίγα; Δεν έχουμε ακριβή εικόνα τι γίνεται στη χώρα μας; Αν ελέγχαμε 10.700.000 Έλληνες θα είχαμε καλύτερη εικόνα; Αύριο δεν θα έπρεπε να τους ξαναελέγξουμε; Χρειάζεται μία στρατηγική και προτεραιότητα. Ελάχιστες χώρες εφαρμόζουν τη στρατηγική Ν.Κορέας και Ταϊβάν".

Προειδοποίηση για την χλωροκίνη

Σχετικά με τη χλωροκίνη προειδοποίησε τους πολίτες ότι σχετίζεται με πολλές παρενέργειες και όπως είπε πρέπει η χρήση να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση.

Για την μεφλοκίνη όπως ανέφερε ο κ.Τσιόδρας: "είναι ένα φάρμακο που το χρησιμοποιούμε για την ελονοσία και αυτό έχει τις τοξικότητές του. Θα δοκιμαστεί και αυτό όπως άλλα. Σε κάποιους έκανε ψυχιατρικές διαταραχές η μεφλοκίνη. Πρέπει να ξέρουμε τον εχθρό και τα όπλα μας .Δεν υπάρχει θαυματουργό φάρμακο". 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News