Υπουργείο Υγείας: 95 νέα κρούσματα - 32 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Ελλάδα
Υπουργείο Υγείας: 95 νέα κρούσματα - 32 οι θάνατοι στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

1061 συνολικά τα κρούσματα στη χώρα

«Να μην αμελούμε στα μέτρα γιατί ο ιός θα μας εκδικηθεί», τόνισε ο κ. Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της σημερινής του ενημέρωσης.

«Αν αψηφήσουμε τον εχθρό, τότε αυτός θα μπει στο σπίτι μας. Σε περιοχές των ΗΠΑ δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι ο ιός μπορεί να προσβάλλει τον καθένα μας. Αυτό είδαμε στην Ιταλία και οποιαδήποτε χαλάρωση των μέτρων θα δώσει τη δυνατότητα στον ιό να μας εκδικηθεί», τόνισε ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας, τα οποία είναι 95 και το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα 1.061.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 69 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ στους 32 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

Ειδικότερα:

*95 νέα κρούσματα, 1061 συνολικά

*69 είναι διασωληνωμένοι

*12 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες

*Έχουμε καταγεγραμμένους 32 συνολικά θανάτους  

*5 συνάνθρωποί μας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

Στη δημοσιότητα νέα λίστα φαρμάκων

Δόθηκε στη δημοσιότητα η νέα λίστα φαρμάκων τα οποία θα χρησιμοποιούνται.

Ο κ. Τσιόδρας, μετά την καθιερωμένη ενημέρωση, τόνισε πως εξετάζονται συνεχώς τα σχήματα των φαρμάκων, ενώ έκανε ειδική μνεία στους γιατρούς και νοσηλευτές, καθώς και σε όλο το προσωπικό που βρίσκεται στο πλευρό των ασθενών.

Όπως είπε δίνονται ειδικές οδηγίες για χορήγηση αντιπηκτικής αγωγής σε ειδικές κατηγορίες.

Προσοχή στην ψυχολογία μας 

Επίσης ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο εγκλεισμός αλλάζει την ψυχολογία μας. Όπως είπε είναι σύνηθες να έχουμε φόβο για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όλοι μας αισθανόμαστε τον προσωπικό μας περιορισμό.

Τονίζοντας επίσης ότι πρέπει να προτιμούμε την έγκυρη ενημέρωση και να διατηρήσουμε την επικοινωνία με τους σημαντικούς για εμάς ανθρώπους, που μας στηρίζει. Να φροντίσουμε για μία ισορροπημένη διατροφή.

Να διατηρήσουμε την επικοινωνία με τους δικούς μας ανθρώπους, καθώς κάθε άνθρωπος δοκιμάζεται ψυχικά.

Ν. Χαρδαλιάς για την άυλη συνταγογράφιση

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.

Ανακοίνωσε τη διακοπή πτήσεων από αύριο, Κυριακή στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου, από και προς την Ολλανδία.

Επιστροφές γίνεται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους, τόνισε και σημείωσε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας. Εκείνοι που θα επαναπατριστούν είναι αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη, σημείωσε.

Όπως επεσήμανε «θα επαναπατριστούν όσοι χρήζουν υγειονομικής βοήθειας, όσοι δεν έχουν πού να μείνουν, όσοι έχουν εγκλωβιστεί σε πτήσεις τράνζιτ. Εκείνοι που έχουν ανάγκη θα επαναπατριστούν», επανέλαβε.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες αυτών είναι τρεις και συγκεκριμένα: Όσοι χρήζουν ανάγκης υγειονομικής φροντίδας. Όσοι δεν έχουν πού να μείνουν και όσοι είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις τράνζιτ.

Κλείνουν οι λαϊκές από Δευτέρα

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του ο κ. Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε το κλείσιμο των λαϊκών αγορών «που δεν συμμορφώνονται», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Θα είμαστε πολύ αυστηροί με τις λαϊκές αγορές. Θέλουμε να είναι ανοικτές αλλά επειδή σήμερα δημιουργήθηκαν εικόνες απαράδεκτες, από τη Δευτέρα για όποια λαϊκή γίνεται αναφορά από την αστυνομία ότι δεν τηρούνται οι κανόνες και τα μέτρα, θα κλείνει οριστικά».

Μεταξύ άλλων επίσης, έκανε αναφορά στη συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών – εθελοντών και τον αριθμό των αιτήσεων. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News