Σ. Tσιόδρας: Αυτά τα φάρμακα χρημοποιούνται στην Ελλάδα

Ελλάδα
Σ. Tσιόδρας: Αυτά τα φάρμακα χρημοποιούνται στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα φάρμακα που προκρίνονται στην πατρίδα μας για χρήση στους ασθενείς

Για τα φάρμακα που χρησιοποιούνται σήμερα στα νοσοκομεία ρωτήθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. 

Σχετικά με τα φάρμακα ο κ. Τσίοδρας τόνισε ότι αυτή τη στιγμή ελέγχεται η χρήση φαρμάκων που έχουν αποτελεσματικότητα με βάση μοντέλα από εργαστηριακά πειράματα και προκρίνεται και στην πατρίδα μας η χρήση τους για ανθρώπους που είναι στα νοσοκομεία.

Ειδικότερα, γίνεται χρήση των ουσιών ρεμντεσιβίρη όταν είναι διαθέσιμη, χλωρικίνη που υπάρχει και ακολουθούν όλες οι άλλες ουσίες σε συνδυασμούς. Επίσης, τόνισε ότι θα γίνει και χρήση φαρμάκων με καρδιοπροστατευτική δράση. «Περιμένουμε και παρακολουθούμε όλες τις επιστημονικές εξελίξεις για τα θεραπευτικά σχήματα», τόνισε

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι υπήρξε ερευνητική πρόταση στον ΕΟΔΥ που κατέθεσε επιστημονική ομάδα για την κολχικίνη. Επιδιωκόμενος στόχος των επιστημόνων και της έρευνας είναι η αντιμετώπιση των επιπλοκών της νόσου τόσο στους πνεύμονες όσο και στην καρδιά.

Συνέστησε το εμβόλιο πνευμονιόκοκκου

Για το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου και το αν μπορεί να προστατεύσει από τον covid-19 , ρωτήθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο λοιμωξιολόγος , ο οποίος συνέστησε γενικότερα το εμβόλιο για τις ευπαθείς ομάδες χωρίς να το συσχετίζει με τον κορωνοϊό 

Όπως είπε ακόμα και τώρα μπορούν να εμβολιαστούν όσοι επιθυμούν με το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου καθώς όπως ανέφερε ποτέ δεν είναι αργά. Πρόκειται για άτομα άνω των 60 και ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα : «Αν τώρα ο ίδιος ο αναπνευστικός Sars-Cov- 2  προκαλεί αυξημένες βακτηριακές επιπλοκές ή πνευμονίες, δεν έχει δημοσιευτεί κάποια μελέτη και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το κάνει. Το’χουμε δει στη γρίπη η οποία συμπεριφέρεται με παρόμοιο τρόπο, το’ χουμε δει σε άλλους αναπνευστικούς ιούς. Οπότε ναι, είναι σημαντική στρατηγική πρόληψης των επιπλοκών από παρόμοιες νόσους και θα πρέπει να υπενθυμίζεται σε ασθενείς αυξημένου κινδύνου».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News