Ελλάδα

Γ. Δαϊκος: Σκέψεις για αναθεώρηση της αγωγής στις ΜΕΘ σε ασθενείς με κορωνοϊό

Μετά το θάνατο του Γερμανού καθηγητη, σκέψεις για αναθέωρησης της αγωγής

Μετά το θάνατο του Γερμανού καθηγητή από κορωνοϊό στην Κρήτη και τη διαπίστωση ότι «έφυγε» από θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, οι επιστήμονες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών με τον ιό.

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Κρήτη σήμερα» της ΚΡΗΤΗ ΤV και το Λευτέρη Κουμαντάκη ο Γεώργιος Δαϊκος , ομότιμος καθηγητής παθολογίας Λοιμώξεων και στέλεχος της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων συμβάντων δημόσιας υγείας: «Το ερώτημα που τίθεται είναι, θα συνεχίσουμε την ίδια πρακτική που δίνουμε προληπτικά αντιπηκτικά φάρμακα ή θα πάμε σε μια πιο ισχυρή αγωγή και θα δίνουμε θεραπευτικές δόσεις»;.

Αναθεώρηση της αγωγής;

Ενώ στο ερώτημα αν τίθεται ζήτημα αναθεώρησης της αγωγής η οποία χορηγείται μέχρι στιγμής ο ίδιος απαντά: «Ναι. Αυτό είναι σε συζήτηση, δεν έχει βγει κάποια απόφαση, αλλά είχα μια συζήτηση με την πρόεδρο της εταιρίας "Αιμόσταση" που είναι παρακλάδι της αιματολογίας και αυτοί  θα μας συμβουλέψουν και τα άλλα μέλη της επιτροπής θα πάρουν τις αποφάσεις σχετικά με αυτό το θέμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος στο θάνατο του καθηγητή ανέφερε ότι « από την ομάδα γιατρών στην Κρήτη στον ασθενή χορηγούνταν ειδική προληπτική αγωγή, αντιπηκτική αγωγή για τον σκοπό αυτόν. Δεν φαίνεται πάντως ότι η επιπλοκή αυτή αφορά μεγάλο αριθμό ασθενών. Τα σπάνια αυτά συμβάντα δεν αλλάζουν την εκτίμηση που έχουμε για την πορεία της νόσου».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Σχόλια