Τι είναι ο Hantavirus - Πως συνδέεται με τα fake news

Ελλάδα
Τι είναι ο Hantavirus - Πως συνδέεται με τα fake news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον πανικό «σπέρνουν» τα fake news με αφορμή το θάνατο ενός ανθρώπου από τον ιό Hantavirus

Με αφορμή τα fake news που σκορπίζουν το φόβο, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, σχολίασε το θάνατο ενός Κινέζου από τον ιό Hantavirus.

Τι είναι ο Hantavirus;

Ο Hantavirus δεν είναι νέος ιός, είναι γνωστός εδώ και δεκαετίες και ενδεχομένως ενεργός για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εξήγησε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ ανθρώπων, κολλάει μόνο με την κατάποση και βρώση των σωματικών υγρών ποντικών ή αρουραίων, και είμαστε πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι για να τον αντιμετωπίσουμε, συμπεριλαμβανομένης της κατοχής εμβολίων.

Πως συνδέεται με τα fake news;

«Ας σταματήσουν κάποιοι να σπέρνουν τον πανικό χωρίς λόγο για το θάνατο Κινέζου από Hantavirus. Παρότι ο Ηantavirus αναφέρεται σε μια επικίνδυνη οικογένεια ιών, δεν είναι συγκρίσιμος με τον κορωνοϊο και δεν είναι τόσο επικίνδυνος.», γράφει - μεταξύ άλλων - στο προφίλ του στο Facebook.

«Τα ψεύτικα μηνύματα φαίνεται να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον φόβο των ανθρώπων, εν μέσω κρίσης κορονοϊού, για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να μοιράζονται ακόμα πιο ανησυχητικές πληροφορίες, και είναι πιθανό να προκαλέσουν περιττό άγχος στους ανθρώπους που ήδη ανησυχούν για τις πανδημίες», επισήμανε ο κ. Μόσιαλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News