Βρούτσης: Διασφαλίζεται το δώρο Πάσχα - Αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι το Σεπτέμβριο

Ελλάδα
Βρούτσης: Διασφαλίζεται το δώρο Πάσχα - Αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι το Σεπτέμβριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κοινή Συνέντευξη Τύπου προχώρησαν οι Υπουργοί Σταϊκούρας, Γεωργιάδης και Βρούτσης  

Στην εξειδίκευση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού προχώρησαν, σε κοινή Συνέντευξη Τύπου τους, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η οικονομία θα γυρίσει σε ύφεση το 2020»

Ο Υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι "καλύπτουμε 1,2 εκατ. μισθωτούς". Παράλληλα πρόσθεσε ότι "απλώνουμε δίχτυ ασφαλείας για την κοινωνία". "Η κρίση είναι βαθιά, θα γίνει βαθύτερη, και η οικονομία θα γυρίσει σε ύφεση το 2020. Η ζημιά θα είναι παρωδική. Ο πλούτος της χώρας θα συρρικνωθεί" πρόσθεσε.

Διευρύνονται τα μέτρα προστασίας για τις επιχειρήσεις

Παράλληλα, τη διεύρυνση των μέτρων προστασίας για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Συγκεκριμένα τόνισε ότι  με τις πρωτοβουλίες που εξειδίκευσε η κυβέρνηση καλύπτονται 600.000 επιχειρήσεις και το 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί (60% του συνόλου) αλλά και 550.000 αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες. Μόνο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο το δημοσιονομικό κόστος ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ. Μαζί με τις υπόλοιπες δαπάνες ανεβαίνει στα 4,7 δισ. ή 2,5% του ΑΕΠ".

«Τα μέτρα που ανακοινώνουμε δεν είναι τα τελευταία»

"Από τις αρχές Μαΐου θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε δανειοδότηση επιχειρήσεων. Μετά το πέρασμα της κρίσης με ένα γρήγορο οικονομικό σοκ θα βάλουμε μπροστά τις επιχειρήσεις. Τα μέτρα που ανακοινώνουμε δεν είναι τα τελευταία. Εμείς σχεδιάζουμε και υλοποιούμε περισσότερα και διευρυμένα μέτρα των ανθρώπων της εργασίας" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"Ανεύθυνες πληροφορίες περί επιβολής capital controls βλάπτουν την αξιοπιστία της χώρας. Το τραπεζικό μας σύστημα είναι από τα πιο ισχυρά στην Ευρώπη" πρόσθεσε. 

Ποιους επηρεάζει η καταβολή του δώρου Πάσχα (μέχρι) το καλοκαίρι

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είπε ότι διασφαλίζεται πλήρως το δώρο Πάσχα, τα εργασιακά δικαιώματα. Παράλληλα ανακοίνωσε την αναστολή ασφαλιστικών εισφορών και είπε ότι η πληρωμή τους θα γίνει τμηματικά από την 1η Σεπτεμβρίου. 

Ακόμη είπε ότι δίνεται αποζημίωση 800 ευρώ σε όσους έχουν απολυθεί ή αποχώρησαν οικειοθελώς μέχρι τις 20 Μαρτίου και δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι για τις επιχειρήσεις που πλήττονται δίνεται παράταση μέχρι το καλοκαίρι για την καταβολή του δώρου Πάσχα, ενώ για τις λοιπές επιχειρήσεις ισχύει η προβλεπόμενη από τον νόμο ημερομηνία καταβολής.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τον Κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News