Οι εναλλακτικές για τις «χαμένες» ώρες - Πότε είναι πιο πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία;

Ελλάδα
Οι εναλλακτικές για τις «χαμένες» ώρες - Πότε είναι πιο πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες; - Κλείνουν και οι εστίες

Σενάρια και εναλλακτικές εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αναπληρωθούν οι «χαμένες» ώρες διδασκαλίας, λόγω του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, πιο πιθανή ημερομηνία να ανοίξουν τα σχολεία είναι η 27η Απριλίου, δηλαδή, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Η Νίκη Κεραμέως εξήγησε ότι οι λύσεις που εξετάζονται για το άνοιγμα των σχολείων για μετά τις γιορτές του Πάσχα θα είναι: Το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, το ενδεχόμενο μείωση της διδακτέας ύλης, ενώ για τις τις Πανελλαδικές Εξετάσεις υπάρχει το ενδεχόμενο να μετακυλιστεί η ημερομηνία έναρξής τους.

«Σταθερή μας επιδίωξη θα είναι να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων» σημείωσε η κυρία Κεραμέως διαβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι η τρέχουσα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα χαθεί και ότι η κυβέρνηση Θα κάνει ότι χρειαστεί γι αυτό.

Επεκτείνεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Σε ό,τι αφορά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «με ταχύτατους ρυθμούς και εντυπωσιακή συμμετοχή υλοποιείται το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου να διατηρηθεί η επαφή των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία».

Κλείνουν την Τετάρτη οι φοιτητικές εστίες

Στις 25 Μαρτίου αναμένεται να κλείσουν οι Φαιτητικές Εστίες. Σύμφωνα με ΚΥΑ που υπογράφηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς στις 21 Μαρτίου αναφέρεται ότι: «Ως προς τους μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές, που κατά τη δημοσίευση της παρούσας διαμένουν σε εστίες , η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 25.3.2020 και διαρκεί έως και τις 10.4.2020.» Οι φοιτητές ενημερώθηκαν και καλούνται να εκκενώσουν τις φοιτητικές εστίες και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Στις πρώτες αντιδράσεις κάποιων φοιτητών ότι δεν έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν σπίτι τους οι πανεπιστημιακές αρχές σύμφωνα με τις αρχικές δηλώσεις θα επιλύσουν τα όποια θέματα προκύψουν.

Με άλλη Κοινή Υπουργική Απόφαση , σχετικά με την απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων, εξαιρούνται καταλύματα για τη στέγαση:) φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των Α.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή,2) εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών, που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους και διαμένουν ήδη σε τουριστικά καταλύματα για τον σκοπό αυτό.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News