Άλλη μία ημέρα στον Έβρο με ένταση και επεισόδια

Ελλάδα
Άλλη μία ημέρα στον Έβρο με ένταση και επεισόδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνικό πολέμου σήμερα στον Έβρο - Άγρια επεισόδια με χρήση χημικών

Σκηνικό πολέμου στον Έβρο με μετανάστες και πρόσφυγες, να ενθαρρύνονται από την τουρκική πλευρά και να επιχειρούν να εισβάλλουν στη χώρα προσπαθώντας να ρίξουν τον φράχτη από την ελληνική πλευρά.

Σταθερές οι ελληνικές δυνάμεις αποτρέπουν κάθε απόπειρα εισβολής, ενώ μεγάλος αριθμός χημικών εκτοξεύτηκε από τους φρουρούς του συνοριακού φράχτη κοντά στο φυλάκιο των Καστανιών, στον Έβρο.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η συχνότητα, η κλίση και το βεληνεκές πολλών βολών καταδεικνύει πως εκτοξεύτηκαν από βομβιδοβόλα ή ανάλογο εξοπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους τα τουρκικά σώματα ασφαλείας.

Νωρίτερα, καταγράφηκαν προσπάθειες καταστροφής του συρματοπλέγματος, ακόμα και με χρήση εργαλείων, ενώ εντοπίστηκαν και άτομα με όργανα παρατήρησης και καταγραφής, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Τουρκίας να συνεχίσει την προπαγάνδα της.

Ενισχύεται ο φράχτης από την ελληνική πλευρά, μετά από απόπειρες μεταναστών να τον καταστρέψουν. Από την τουρκική πλευρά τους βάζουν στο «στόχαστρο» και τους πετούν χημικά όμως το έργο συνεχίζεται χωρίς υποχώρηση.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης προβάλουν βίντεο με απολύμανση του καταυλισμού που έχει στηθεί από την τουρκική πλευρά των συνόρων. Οι κινήσεις της τουρκικής πλευράς γεννούν ερωτήματα για το εάν υπάρχουν κρούσματα του Covid-19 ανάμεσα στους μετανάστες ή εάν υπάρχει επαρκής μέριμνα για την προστασία τους από τις τουρκικές Αρχές.

Ομάδες παράνομων μεταναστών συνεχίζουν να βρίσκονται στο μεθοριακό σταθμό του Παζαρκουλέ στον Έβρο, αναζητώντας τρόπους ν’ ανοίξουν διόδους στον φράκτη για να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ομάδα παράνομων μεταναστών, έβαλε φωτιά σε δέντρο πλησίον του φράκτη στις Καστανιές, προκειμένου αυτό να πέσει και να καταστρέψει τμήμα του, δημιουργώντας δίοδο προς το ελληνικό έδαφος.

Η προσπάθειά τους ωστόσο, απετράπη από την άμεση αντίδραση ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων, που ταυτόχρονα δημιούργησαν διπλή περίμετρο στο σημείο προκειμένου να τους αποτρέψουν σε περίπτωση που πετυχαίναν τον στόχο τους.

https://www.youtube.com/watch?v=xYhKyEnTi2U  p>

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News