Καιρός για να παραμείνουμε στο σπίτι - Βροχερή εβδομάδα με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Ελλάδα
Καιρός για να παραμείνουμε στο σπίτι - Βροχερή εβδομάδα με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε αναλυτική πρόγνωση μέχρι και το Σάββατο

Μένουμε στο σπίτι», καθώς και αυτή την εβδομάδα θα μας «επισκεφτούν» βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας και σημαντική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία

Επιδείνωση έχει παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, ενώ άσχημος προβλέπεται ο σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, καθώς αναμένονται βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ενώ βουτιά θα κάνει ο υδράργυρος.

Πιο αναλυτικά, για αύριο Δευτέρα 23 Μαρτίου προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες σύμφωνα με το meteo.gr.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μεγάλη πτώση στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 7 μποφόρ και μόνο στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες τοπικά έως 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο της χώρας, προς το βράδυ όμως θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων στα δυτικά. Λίγες χιονοπτώσεις αναμένονται στη Δυτική Μακεδονία. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στο Αιγαίο και στα νότια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 2 έως 7 βαθμούς, στη Θράκη από 7 έως 11, στη Θεσσαλία από 8 έως 12, στην Ήπειρο και στη Στερεά Ελλάδα από 10 έως 17, στην Πελοπόννησο από 11 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 16, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 17 και στην Κρήτη από 9 έως 23. Σημειώνεται ότι στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας η ελάχιστη θερμοκρασία θα σημειωθεί από το μεσημέρι και έπειτα.

Οι άνεμοι

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως σταδιακά έως το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε ανατολικούς και στη συνέχεια σε βόρειους 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετράωρου.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Μικρή πιθανότητα καταιγίδας υπάρχει έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στα δυτικά του νομού έως το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς με την ελάχιστη να αναμένεται το μεσημέρι.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για επτά ημέρες, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Τρίτη 24 Μαρτίου

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά, καθώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα, από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Τετάρτη 25η Μαρτίου - Ημέρα του Ευαγγελισμού (Εθνική Εορτή)

Αρχικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές, κυρίως στην κεντρική την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Βαθμιαία οι νεφώσεις από τα δυτικά θα αυξηθούν και από νωρίς το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από τις βραδινές ώρες στην Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο

και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα βόρεια ορεινά και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, από το απόγευμα τοπικά 7 και στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 26 Μαρτίου

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη και από τις μεσημβρινές ώρες και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7, τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 27 Μαρτίου

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 28 Μαρτίου

Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News