Ελλάδα

To Χαμόγελο του Παιδιού: «Μένουμε σπίτι» το μήνυμα των παιδιών

Το κεντρικό μήνυμα που στέλνουν οι μαθητές- εθελοντές της δράσης

«Μένουμε Σπίτι» είναι το μήνυμα που υιοθετούν και οι μαθητές-εθελοντές του YouSmile, του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», οι οποίοι βρήκαν τον δικό τους  τρόπο να "συναντηθούν" και να στείλουν τα μηνύματά τους ενάντια στο κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Παιδιά πάνω από όλα ψυχραιμία», «Ο παππούς σου η γιαγιά σου ίσως και μια άρρωστη θεία σου, όλοι κινδυνεύουν από αυτόν το ιό»,  «Πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς σε όλο αυτό και να μειώσουμε τον κίνδυνο διασποράς του ιού», «Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας και χρέος μας να μη βγαίνουμε έξω, να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις αλλά και να μην χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς»….. είναι μερικά από τα μηνύματα που στέλνουν οι μαθητές - εθελοντές του You Smile, μέσα από το video που δημιούργησαν σχετικά με τον κορωνοϊό.

Για άλλη μια φορά, τα παιδιά ανέλαβαν μια σημαντική πρωτοβουλία και στην κρίσιμη αυτή κατάσταση ενώνουν τις φωνές τους καλώντας όλους μας να Μείνουμε Σπίτι, με στόχο να προστατέψουμε την υγεία τόσο τη δική μας όσο και των συνανθρώπων μας, γιατί όπως τονίζουν: «αυτές τις μέρες αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να παραμείνουμε υγιείς».

Με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και ένα μεγάλο, φωτεινό χαμόγελο ζητούν από τους συνομηλίκους τους και όλους εμάς να σταθούμε άξιοι στις κρίσιμες αυτές περιστάσεις, προτρέποντάς μας να επιδείξουμε ψυχραιμία και υπευθυνότητα, ενώ παράλληλα προτείνουν δημιουργικούς τρόπους αξιοποίησης του χρόνου μας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Δείτε το βίντεο:

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια