Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα νησιά που ζητούν απομόνωση

Πιστεύουν πως αν εξαπλωθεί στην κοινωνία των μικρών νησιών, θα είναι δύσκολη η αντιμετώπιση

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νησιών που ζητούν να απομονωθούν από την υπόλοιπη χώρα, για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση του κορωνοϊού.

Καθώς οι νησιώτες διακρίνουν ότι σε περίπτωση που ο ιός εξαπλωθεί στην κοινωνία τους, θα είναι δύσκολη η αντιμετώπισή του, αφού υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στις μεταφορές, αλλά και τεράστια έλλειψη σε γιατρούς και σε ιατρικό εξοπλισμό, ζητούν να μην προσεγγίζουν τα νησιά τους επιβατικά πλοία από την ηπειρωτική χώρα, αλλά μόνο εμπορικά καράβια, τα οποία θα μεταφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση επιβατών με τα καράβια της γραμμής, δήμαρχοι ζητούν να γίνεται μόνο για ιατρικούς λόγους από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

«Πήραμε απόφαση για απομόνωση»

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η Σαμοθράκη, ο δήμαρχος της οποίας, Νίκος Γαλατούμος, ανέφερε στο Έθνος ότι η δημοτική αρχή ήδη πήρε απόφαση να ζητήσει από την Πολιτεία να σταματήσει η μεταφορά επιβατών από και προς το νησί, μέχρις ότου περάσει η εξάπλωση της επιδημίας.

Το ζητούν πολίτες και της Θάσου

Αν και η άποψη του δημάρχου Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη, είναι ότι όλες οι τοπικές εξουσίες θα πρέπει να ακολουθούν, αυτό που λέει η κεντρική εξουσία, ο ίδιος παραδέχεται ότι κάτοικοι του νησιού συζητούν ότι η απομόνωση του νησιού για κάποιο χρονικό διάστημα αποτελεί την καλύτερη λύση για την προστασία τους. Μάλιστα, κάποιοι ζήτησαν και από το δήμαρχο να κάνει ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Η αλήθεια είναι ότι μου έχουν ζητήσει κάποιοι πολίτες να καταθέσω ένα τέτοιο αίτημα προς την Πολιτεία, αλλά δεν έχω τέτοια σκέψη στο μυαλό μου. Θα εφαρμόσουμε με ευλάβεια, όσα μέτρα επιβάλλει η Πολιτεία».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια