«Βοήθησε στην καταγραφή εξάπλωσης του κορωνοϊού» - Αυτή είναι η νέα εφαρμογή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Κρήτη
«Βοήθησε στην καταγραφή εξάπλωσης του κορωνοϊού» - Αυτή είναι η νέα εφαρμογή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «έξυπνη» εφαρμογή παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV - Τι είπε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ κ. Λέκκας

Τρομερής αποδοχής τυγχάνει τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, η εφαρμογή η οποία καταγράφει τη διάδοση του ιού με δεδομένα που ζητούνται από τους ίδιους τους πολίτες.

Μια «έξυπνη» εφαρμογή, όπως τόνισε ο κ. Λέκκας στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» και στον Λευτέρη Κουμαντάκη, που έρχεται την ώρα που η καταγραφή των κρουσμάτων είναι αρκετά δύσκολη λόγω των ρυθμών εξάπλωσης του ιού, της διαφοροποίησης της έντασης της συμπτωματολογίας και σε συνδυασμό με τη διαρκή επιβάρυνση των νοσοκομείων αναφοράς που είναι αρμόδια για τον εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων.

Όπως δήλωσε, «έρχεται στο φως η αποτύπωση μιας εικόνας εξάπλωσης του ιού στη χώρα, η οποία ωστόσο εμπεριέχει πάντα το ενδεχόμενο λάθους ή σφάλματος. Μια εικόνα όμως η οποία είναι σχετικά ακριβής και αποτελεί παράλληλα την χωρική κατανομή σε όλη την Ελλάδα, όλων αυτών που απαντούν ή καλύτερα όλων αυτών που αισθάνονται ότι έχουν κάτι. Η εικόνα λοιπόν», τονίζει ο κ. Λέκκας, «έρχεται και μας δίνει μια εικόνα όχι μόνο ποιοτική αλλά και ποσοτική αλλά και γεωγραφική!».

Κάντε κλικ ΕΔΩ και απαντήστε υπεύθυνα

Αξίζει να αναφέρουμε, πως όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής, μέχρι στιγμής η εφαρμογή έχει δεχτεί 60.000 νέους χρήστες σε 36 ώρες, εκ των οποίων οι 8.000 δηλώνουν πως πιθανόν να έχουν συμπτώματα, ενώ 1.900 είναι εκείνοι που δήλωσαν πως… ναι έχουν συμπτωματολογία του κορωνοϊού.

Στον σύνδεσμο εδώ φαίνεται η χωρική εξάπλωση του ιού COVID-19, σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News