Κορωνοϊός: «Κράσαραν» τα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ - Θέλουν να αποφύγουν ουρές

Ελλάδα
Κορωνοϊός: «Κράσαραν» τα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ - Θέλουν να αποφύγουν ουρές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερδιπλασιάστηκαν οι παραγγελίες μετά την εξάπλωση του ιού

Αναρίθμητες είναι οι διαδικτυακές παραγγελίες στα σούπερ μάρκετ για να αποφύγουν οι καταναλωτές τις ουρές και τον συνωστισμό.Οι παραγγελίες στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε λίγες μόλις ημέρες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπερφορτωθεί σύμφωνα με το star.gr το δίκτυο διανομής των παραγγελιών και ο χρόνος αναμονής για την παράδοση των προϊόντων να φτάνει πλέον ακόμη και τις δύο εβδομάδες, ενώ πριν το ξέσπασμα της «κρίσης», πολλές παραγγελίες εκτελούνταν ακόμη και αυθημερόν.

«Είναι μεγάλος ο φόρτος στις ηλεκτρονικές αγορές. Γι' αυτό ενθαρύνουμε το take-away στα σούπερ μάρκετ. Δηλαδή να γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία και στη συνέχεια ο καταναλωτής να παραλαμβάνει τα προϊόντα του ο ίδιος από τα σούπερ μάρκετ. Έτσι θα ολοκληρώνονται πιο γρήγορα οι παραγγελίες» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Κάλεσμα για προσλήψεις

Ήδη, από το υπουργείο Ανάπτυξης έχει γίνει κάλεσμα για να πραγματοποιηθούν εποχικές προσλήψεις στα σούπερ μάρκετ, και ειδικά στον τομέα των ηλεκτρονικών μάρκετ, ώστε να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα της μεγάλης καθυστέρησης για την παράδοση των προϊόντων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να διευρυνθούν οι ώρες λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, θεσπίζοντας το ημερήσιο ωράριο 7:00 – 22:00 και το άνοιγμα των καταστημάτων τις προσεχείς -αρχικά- τέσσερις Κυριακές.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News