Κορωνοϊός: Ανοιχτά τα συνεργεία αυτοκινήτων - Πως θα γίνει η εξυπηρέτηση;

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Ανοιχτά τα συνεργεία αυτοκινήτων - Πως θα γίνει η εξυπηρέτηση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έμειναν ανοιχτά για όσους πρέπει να επιδιορθώσουν βλάβες

Κλειστά παραμένουν τα περισσότερα καταστήματα και οι επιχειρήσεις έως τις 31 Μαρτίου, ωστόσο από την απαγόρευση εξαιρούνται τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν πρώτα με το συνεργείο της επιλογή τους, πριν ξεκινήσουν να το επισκεφτούν. Η εξάπλωση του κορωνοϊού μπορεί, όπως δήλωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός να αναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει ακόμα αυστηρότερα μέτρα. Οπότε, όσο υπάρχει υπάρχει ακόμα η δυνατότητα καλό είναι όσοι χρειάζονται συνεργείο να τα τακτοποιήσουν τώρα την εκκρεμότητα.

Μόνο με ραντεβού σε πολλές περιπτώσεις

Μεγάλες αλυσίδες εξουσιοδοτημένων συνεργείων ενημερώνουν το κοινό ότι για την προστασία των εργαζομένων αλλά και των πελατών τους από τη μετάδοση του κορωνοϊού, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά και μόνο μέσω ραντεβού.

Την ίδια πρακτική αναμένεται σύμφωνα με το reader.gr να ακολουθήσουν και πολλά ακόμα συνεργεία επίσημων αντιπροσώπων ή μεμονωμένα, ήδη κάποια δίκτυα εξουσιοδοτημένων συνεργείων έχουν ενεργοποιήσει και υπηρεσίες παραλαβής – παράδοσης των αυτοκινήτων στο χώρο των πελατών τους. Προσφέροντας, ταυτόχρονα, και απολύμανση του αυτοκινήτου πριν την παράδοση.

Στόχος είναι να εξυπηρετηθεί το κοινό από τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και έτσι η κυβέρνηση άφησε εκτός των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Αντίθετα και παρά τα μέτρα που είχαν ήδη πάρει κάποιες εταιρείες για τον περιορισμό της άμεσης επαφής με τους πελάτες αλλά και την απολύμανση των προς πώληση ή δοκιμή αυτοκινήτων, τα καταστήματα εμπορίας καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, παραμένουν από την Τετάρτη 13/3 κλειστά.

Ζητούσαν να κλείσουν τα συνεργεία

Υπενθυμίζεται πως με επείγουσα επιστολή προς το υπουργείο Ανάπτυξης και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  η Ενιαία Ομοσπονδία Βιοτεχνών, Επισκευαστών αυτοκινήτων, μηχανημάτων, μοτοσυκλετών, ζητούσε το άμεσο κλείσιμο των συνεργείων επισκευής και συντήρησης οχημάτων κατά της διασποράς εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News