Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα - Στους 5 οι νεκροί - 387 συνολικά τα κρούσματα στη χώρα

Ελλάδα
Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα - Στους 5 οι νεκροί - 387 συνολικά τα κρούσματα στη χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείνουν τα σύνορα της χώρας για τους πολίτες από τρίτες χώρες

Τα 387 φτάνουν συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με 35 νέα να ανακοινώνονται σήμερα από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, Λοιμωξιολόγο Σωτήρα Τσιόδρα.

Ένας ακόμη νεκρός προστέθηκε στη λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού, ανεβάζονται τον αριθμό στους 5. Δεκατέσσερις ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ 11 παραμένουν διασωληνωμένοι.

Ο μέσος όρος διασωληνωμένων είναι τα 61 έτη. 4.900 δείγματα έχουν ελεγχθεί ως τώρα, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, ενώ όπως είπε τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα παραμένουν στην Αθήνα.

Κλείνουν τα σύνορα της χώρας για τους πολίτες από τρίτες χώρες

Οπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκος  Χαρδαλιάς  πρέπει να τηρούμε τα μέτρα με αίσθημα ευθύνης. Δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα πολίτες που δεν είναι Έλληνες  και πολίτες χωρών εκτός  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά μόνο για απολύτως αναγκαίες συνθήκες.

Όσοι πολίτες από άλλες χώρες βρίσκονται στην Ελλάδα οφείλουν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο και όσοι επιθυμούν να αποχωρήσουν από τη χώρα. Έλληνες και Κοινοτικοί αλλοδαποί έχουν την ισχυρή σύσταση όταν εισέρχονται στη χώρα να μένουν σε καραντίνα 14 ημερών. Η σύσταση αυτή είναι ακόμη πιο σχυρή για εκείνους που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Απογορεύεται και η είσοδος των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής από το εξωτερικό.

ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά από αύριο αναστέλλεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων

Ανοικτά μένουν Super Market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, μανάβικα, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα, κάβες, καταστήματα ορθοπεδικών ειδών, οπτικά, καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, στα οποία οι πολίτες θα μεταβαίνουν μόνο έπειτα από ραντεβού.

Ανοικτές οι δραστηριότητες με διανομή προϊόντων και παροχής προϊόντων από το κατάστημα, delivery και take away, ανοικτές οι λαϊκές δημοτικές αγορές αλλά μόνο  με προϊόντα πρωτογενούς τομέα.

Ανοικτά παραμένουν τα βενζινάδικα, τα συνεργεία, τα καταστήματα πώλησης και επισκευής ποδηλάτων, τα περίπτερα, οι υπηρεσίες κούριερ, τα Pet shop, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, μόνο για την εξυπηρέτηση πληρωμής λογαριασμών και ανανέωσης μονάδων καθώς και για την επισκευή συσκευών.

Ανοιχτά τα καταστήματα των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Όπως επίσης ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα γεωργικών ειδών - λιπασμάτων όπως και τα καταστήματα εντός των αεροδρομίων και των λιμανιών.

Αναβάλλονται τα μαθήματα οδήγησης και όλες οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις.

ΠΕΡΙΟΣΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Στο πλαίσιο της διάδοσης του κορωνοϊού όσον αφορά στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίσης στα νησιά, αποφασίστηκε περιορισμός της κυκλοφορίας και ελεγχόμενη μετάβαση στα αστικά κέντρα.

Η μετάβαση θα γίνεται αυστηρά καθημερινά από τις 7:00 έως τις 19:00, με τη συνοδεία αστυνομίας και με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ελεγχόμενης κίνησης. Από κάθε οικογένεια ένα μόνο μέλος θα μπορεί να μεταβαίνει στο πλησίον αστικό κέντρο.

«Αν πειθαρχήσουμε όλοι μαζί, η νόσος δεν θα εξαπλωθεί. Η εξάπλωση της νόσου σημαίνει κίνδυνο για όσους αγαπάμε. Μπορούμε να νικήσουμε», ανέφερε ο λοιμοξιολόγος. 

Ο κ. Τσιόδρας, έκανε αναφορά σε δεκαεννέα καινούργιους αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας που παραδόθηκαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία».

Οι αναπνευστήρες θα εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, και πιο συγκεκριμένα στη ΜΕΘ του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και στη ΜΕΘ της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής. Οι αναπνευστήρες αυτοί είναι το πρώτο μέρος, δωρεάς της εταιρείας «Παπαστράτος».

Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στο υπουργείο Υγείας άλλοι 31, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό της δωρεάς σε 50 καινούριους αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο υπουργός κ. Τσιόδρας, όπως και ο κ. Κικίλιας νωρίτερα ευχαρίστησαν την εταιρεία «Παπαστράτος» για τη σημαντική συμβολή της στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News