Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αναστέλλονται οι άδειες των αστυνομικών

Μέχρι νεωτέρας, αναφέρει η διαταγή

Σε αναστολή όλων των αδειών των αστυνομικών λόγω των αυξημένων αναγκών από τον κορωνοϊό, προχώρησες το αρχηγείο  της ΕΛ.ΑΣ μετά από απόφαση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σκοπός της απόφασης αυτής είναι προκειμένου να αντιμετωπιστούν εξαιρετικές και εκτάκτως  υπηρεσιακές ανάγκες και ειδικότερα να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για τον περιορισμό της διασποράς του Covid -19 με τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς της.

Η απόφαση ελήφθη μέχρι νεωτέρας  με σκοπό να συνδράμει όσο το δυνατόν περισσότερο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Αναλυτικά η απόφαση για την αναστολή όλων των  αδειών των αστυνομικών:

«Έχοντας υπόψη:

Την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από την εμφάνιση και διάδοση του κορονοϊού, του περιορισμού της εξάπλωσής του και λήψης συναφών και αναγκαίων μέτρων που συνδέονται με την αποστολή της Αστυνομίας, ως ιδιαίτερου ένοπλου σώματος ασφαλείας.

Την από 16 Μαρτίου 2020 πρόταση του αρχηγού της Αστυνομίας, αποφασίζουμε:

Αναστέλλουμε τη χορήγηση των κανονικών και βραχειών αδειών στο ένστολο προσωπικό όλων των υπηρεσιών της Αστυνομίας από 17 Μαρτίου 2020 μέχρι νεωτέρας, προς αντιμετώπιση εξαιρετικών και εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και ειδικότερα την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για τον περιορισμό της διασποράς του Covid -19 με τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς της.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις να χορηγηθούν άδειες στο ένστολο προσωπικό της Αστυνομίας, που έχει απόλυτη ανάγκη για σοβαρούς προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση των αρμοδίων για έγκριση».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια