Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα στη χώρα μας - 352 στο σύνολο

Ελλάδα
Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα στη χώρα μας - 352 στο σύνολο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε καραντίνα 14 ημερών όσοι έρχονται από το εξωτερικό - Ποια καταστήματα μένουν ανοικτά

Σε 352 ανέρχονται τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοινώνοντας για σήμερα 21 νέα κρούσματα.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 21 νέα επιβεβαιωμένα είναι τα κρούσματα στη χώρα μας, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 352

Τα 51 είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης,  65 ασθενείς νοσηλεύονται, 9 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων της Αθήνας, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης. 

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το 51% είναι άνδρες, ενώ 10 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο.

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται αυτή τη στιγμή 200 δείγματα που ελέγχονται και στο σύνολο τους τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής φτάνουν τα 4.320.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Ενισχύεται οικονομικά και σε ανθρώπινο δυναμικό το σύστημα υγείας

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση του συστήματος υγείας με 15 εκατ. ευρώ για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και  επιπλέον 75 εκατ. για προσλήψεις 2.000 υγειονομικών. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 960 προσλήψεις. Είπε επίσης, ότι πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό, ενώ ήδη το νοσοκομείο Νίμιτς έχει εξολοκλήρου διατεθεί επιχειρησιακά για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Κλειστά τα καταστήματα λιανικού εμπορίου - ποια καταστήματα μένουν ανοιχτά

Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι από την Τετάρτη θα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα λιανεμπορίου.

Ανοικτά παραμένουν  φαρμακεία, φούρνοι, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία, μανάβικα, περίπτερα, τράπεζες, κούριερ, delivery φαγητού,  καταστήματα φαγητού Take away, συνεργεία αυτοκινήτων, pet shops, καταστήματα οπτικών ειδών και πάσης φύσεως καταστήματα επισκευών, όπως για τα κινητά τηλέφωνα.

Όπως ανακοινώθηκε τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 7:00 το πρωί έως και τις  22:00 το βράδυ  και τις Κυριακές.

Σε καραντίνα 14 ημερών όσοι έρχονται από το εξωτερικό

Ο νέος υφυπουργός τόνισε ότι όσοι έρχονται από το εξωτερικό στη χώρα μας θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, ενώ οι παραβάτες θα έχουν πολύ αυστηρές ποινές.

Ο κ.Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η Πολιτική Προστασία θα έχει στη διάθεσή της τις λίστες των επιβατών που φθάνουν στην Ελλάδα και δειγματοληπτικά, έστω, θα γίνεται έλεγχος για την τήρηση της καραντίνας από την πλευρά τους.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας σχολίασε πολύ χαρακτηριστικά οτι ο ιός δεν σέβεται τα σύνορα.Το κύριο μέλημα μας και το πιο σημαντικό μέτρο που μπορούμε να λάβουμε είναι η ατομική ευθύνη.

Επίσης ανακοίνωσε ότι με απόφασή του μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών δύο χωριά Βοΐου Κοζάνης, Δαμασκηνιά και Δραγασιά.

Στην συνάντησή του με τους ιεράρχες νωρίτερα αναφέρθηκε ο κ. Τσιόδρας. Όπως είπε κατά τη διάρκεια της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, σχολιάζοντας τόνισε την ανάγκη να αποφύγουμε να γίνουν οι εκκλησίες εστίες μετάδοσης του ιού. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News