Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η τηλεφροντίδα του Δήμου Τρικκαίων είναι το παράδειγμα για όλους τους Δήμους

Τηλεσακχαρόμετρα, αισθητήρες "έξυπνης οικίας" και άλλες εφαρμογές της τεχνολογίας στην υπηρεσία των δημοτών για την προστασία τους από τον κορωνοϊό

Για άλλη μία φορά ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοπορεί και δίνει το παράδειγμα και σε άλλους δήμους να… ακολουθήσουν.

Ο δήμος στο πλαίσιο της προστασίας και αντιμετώπισης του κορωνοϊού, στέκεται δίπλα στις ευπαθείς ομάδες και στους ανθρώπους που έχουν περισσότερο ανάγκη από φροντίδα, σε άτομα τρίτης ηλικίας, χρησιμοποιώντας την αιχμή της τεχνολογίας με εφαρμογές απόλυτα προσαρμοσμένες στις συνθήκες που καλούμαστε όλοι να ανταπεξέλθουμε, λόγω κορωνοϊού.

Με δύο νέες υπηρεσίες για τους  ηλικιωμένους και τα  άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.ο δήμος κάνει πράξη  το σύνθημα «Μείνε σπίτι και τηλεφώνησε... είμαστε εδώ για σένα».

Ενάντια λοιπόν στην εξάπλωση του κορωνοϊού, στέκεται δίπλα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είναι μόνοι τους, αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε καθημερινές υποχρεώσεις ή χρειάζονται φροντίδα.

 

  1. ΤΗΛΕΦΡΟΝΤΙΔΑ

Η πρώτη υπηρεσία, σε συνεργασία με την e-trikala, είναι η τηλεφροντίδα. Πρόκειται για δωρεάν διάθεση

Α. τηλεσαχκαρόμετρου με διεπαφή bluetooth και διασύνδεση μέσω διαδικτύου(internet) για τηλεπαρακολούθηση των τιμών σακχάρου, χωρίς επίσκεψη στον θεράποντα ιατρό.

Β.  σετ αισθητήρων «έξυπνης οικίας» σε μοναχικούς ηλικιωμένους (πχ κίνησης, άνοιγμα εξώπορτας, θερμοκρασίας, κουμπί έκτακτης κλήσης σε βοήθεια) για τηλεπαρακολούθηση μέσω διαδικτύου, από το κέντρο τηλεφροντίδας, τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Από Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2431022899 (e-trikala ΑΕ), αρχικώς γίνεται ενημέρωση σχετικά με την δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα τηλεφροντίδας.

Σε συνεργασία και με ιδιώτες ιατρούς στον Δήμο Τρικκαίων, μέχρι και τον Ιούνιο 2020 γίνεται η δωρεάν παραχώρηση του εξοπλισμού, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων.

Σε περίπτωση μεγαλύτερου αριθμού ενδιαφερομένων από τον υπάρχοντα εξοπλισμό, η διάθεσή του θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια.

Τα προγράμματα τηλεφροντίδας ασθενών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων υλοποιούνται για πάνω από δέκα χρόνια, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

  1. «Μείνε σπίτι - Είμαστε εδώ για σένα»

Η δεύτερη υπηρεσία είναι ο εμπλουτισμός του «Βοήθεια στο Σπίτι» με σύνθημα το «Μείνε σπίτι και τηλεφώνησε – Είμαστε εδώ για σένα».

Οι υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων θα βοηθούν ηλικιωμένους, ηλικιωμένες ή όσους/ες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν φροντίδας ή εξυπηρέτησης για πολλές και διαφορετικές ανάγκες τους.

Με τηλεφώνημα στο 2431020000 το προσωπικό του Δήμου θα αξιολογεί το αίτημα και θα δίνει λύσεις σε θέματα, όπως αγορά και παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, επείγουσες συνδιαλλαγές με το δημόσιο κ.α.

Με τις δύο νέες αυτές υπηρεσίες ο Δήμος Τρικκαίων στέκεται δίπλα στους τρικαλινούς και τις τρικαλινές, βοηθά σε ανθρώπινες στιγμές, στηρίζει τους συμπολίτες, ενισχύει τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοΐού. Με την έγκαιρη και άμεση κινητοποίηση του προσωπικού, ο Δήμος Τρικκαίων παρακολουθεί στενά κάθε εξέλιξη, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για βελτίωση των συνθηκών σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

 Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια