Κέα: 190 μετανάστες και πρόσφυγες στο νησί μετά την προσάραξη πλοίου

Ελλάδα
Κέα: 190 μετανάστες και πρόσφυγες στο νησί μετά την προσάραξη πλοίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιθανόν και οι διακινητές μεταξύ αυτών

190 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται σε παλιό ξενοδοχείο της Κέας μετά την προσάραξη φορτηγού πλοίου στο λιμάνι του νησιού τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Πρόκειται για 123 άνδρες, 29 γυναίκες και 38 παιδιά.

Το φορτηγό πλοίο, που δεν έχει στοιχεία, είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (άνεμοι έντασης 8 μποφόρ) προσάραξε στο λιμάνι της Κέας.

Πηγές από το Λιμενικό Σώμα αναφέρουν ότι μεταξύ των 190 μεταναστών και προσφύγων στο πλοίο πιθανόν να βρίσκονταν τρία άτομα που αποτελούν το πλήρωμά του και είναι οι διακινητές.

Στο νησί αναμένεται να μεταβεί σήμερα με ελικόπτερο κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος, αποτελούμενο από 10 άτομα, προκειμένου να βοηθήσει στο ανακριτικό έργο αλλά και στη ρύπανση που πιθανόν έχει προκληθεί από το φορτηγό πλοίο.

Επίσης, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, στην περιοχή σπεύδει ρυμουλκό για να ελέγξει την κατάσταση του εν λόγω δεξαμενόπλοιου και να συνδράμει τις λιμενικές Αρχές στην επιχείρηση αποκόλλησής του από τον λιμενοβραχίονα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News