Ελλάδα

Κορωνοϊός: Καταγραφή αποθεμάτων σε μάσκες, διαλύματα & αντισηπτικά μαντηλάκια ζητά το υπουργείο

Ζητά το υπουργείο

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να συμβάλει στην κάλυψη των έκτακτων αναγκών του πληθυσμού σε είδη ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής ζητά καταγραφή αποθεμάτων

Κάλεσμα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, καθώς και όλα τα φαρμακεία από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το υπουργείο ζητά να υποβάλλουν στην αρμόδια αρχή και εντός δύο ημερών στοιχεία με αποθέματα σε χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα και αντισηπτικά μαντηλάκια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να συμβάλει στην κάλυψη των έκτακτων αναγκών του πληθυσμού σε είδη ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής και σε εκτέλεση του δεύτερου άρθρου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Α’ 64/14-03-2020), καλεί τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας,  διακίνησης και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων και μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής και όλα τα φαρμακεία  να υποβάλουν στην αρμόδια αρχή, εντός δυο (2) ημερών, στοιχεία αποθεμάτων σε:

α) Χειρουργικές μάσκες

β) αντισηπτικά διαλύματα και

γ) αντισηπτικά μαντηλάκια.

Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικού συνδέσμου που βρίσκεται στον κεντρικό ιστότοπο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (http://www.mindev.gov.gr/). Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω των κωδικών πρόσβασης  ΓΕΜΗ για τις επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες  ή  μέσω των κωδικών πρόσβασης στο TAXIS για τους  μη εγγεγραμμένους στο ΓΕΜΗ.

Κατόπιν της αρχικής συμπλήρωσης των στοιχείων αποθεμάτων, οι υπόχρεοι θα πρέπει να προβαίνουν σε επικαιροποίηση αυτών, κάθε τρεις (3) ημέρες, για διάστημα δυο (2) μηνών από την έκδοση της προαναφερόμενης ΠΝΠ.

Η μη υποβολή ή η επιβολή ανακριβούς δήλωσης επισύρει κυρώσεις υψηλών διοικητικών προστίμων και κατάσχεσης των προϊόντων.

Η κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας επιβάλει  την  υπεύθυνη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η  προστασία του πληθυσμού συνιστά ύψιστο καθήκον όλων μας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια