Κορωνοϊός: 331 κρούσματα στην Ελλάδα

Ελλάδα
Κορωνοϊός: 331 κρούσματα στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορωνοϊό στη χώρα μας

Σε 103 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, ενώ συνολικά εντοπίζονται 331. Τα 49 από τα 103 είναι του τελευταίου 24ωρου. 

Ειδικότερα και σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, το απόγευμα της Κυριακής, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 103, ενώ συνολικά στη χώρα μας εντοπίζονται 331 κρούσματα. Τα 49 από τα 103 είναι του τελευταίου 24ωρα, ενώ τα υπόλοιπα 54 επιβεβαιώθηκαν με καθυστέρηση από τις προηγούμενες ημέρες.

Αναλυτικά, τις τελευταίες 24 ώρες υπήρξαν 49 νέα κρούσματα, ενώ υπήρξαν και 54 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 51 ασθενείς, οι 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί 4.000 δείγματα.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σημείωσε αναφορικά με την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα ότι «δεν έχουμε ξεφύγει από τη νόρμα που υπάρχει. Θεωρώ ότι οι επόμενες ημέρες και επόμενες δυο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες».

Υπενθυμίζεται ότι τα συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μέχρι χθες Σάββατο ήταν 228, ενώ 4 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση λαμβάνει δρακόντεια μέτρα για την ανακοπή της έξαρσης του κορωνοϊού, για δραστηριότητες, επιχειρήσεις, εργαζόμενους και εργοδότες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τους τέσσερις νεκρούς, όπως τόνισε ο κ. Τσιόρδας την Κυριακή, όλοι έπασχαν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα - το ιστορικό τους, δηλαδή, ήταν επιβαρυμένο. Στη χώρα μας, το 57% των νοσούντων από τον ιό είναι άνδρες, ηλικιωμένοι, με σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία, ανέφερε και τόνισε πως τα μέτρα που ελήφθησαν αναμένεται να φέρουν αποτελέσματα τις επόμενες 3 - 4 εβδομάδες».

Αναφορικά με τις συναθροίσεις στις εκκλησίες, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι πρέπει να αποφεύγονται και ότι περιμένει την Ιερά Σύνοδο να λάβει αυτή την απόφαση στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ο κ. Τσιόδρας ζήτησε και πάλι ατομική ευθύνη από τους πολίτες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.

Τι συμβαίνει με τα αντιφλεγμονώδη

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην απογευματινή ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας την Κυριακή, αναφέρθηκε στις πληροφορίες αυτές που είδαν το φως της ημέρας το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Όπως είπε, δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να συνιστούν πως η χρήση αντιφλεγμονώδων προκαλεί επιδείνωση στην ασθένεια Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός. Η ανησυχία προέκυψε όταν οι γαλλικές Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση πως τα φάρμακα αυτά μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της νόσου.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, που είναι ειδικευμένος γιατρός και νευρολόγος, σε ανάρτησή του στο Twitter το Σάββατο έγραψε: «Η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ιβουπροφαίνη, κορτιζόνη ...) θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα επιδείνωσης της λοίμωξης».

Κορωνοϊός: Προτιμάτε την παρακεταμόλη, λέει ο Τσιόδρας

« Η χρήση της παρακεταμόλης είναι ασφαλέστερη, ενώ για τα Αντιφλεγμονώδη δεν υπάρχουν προς το παρόν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν ότι επιδεινώνουν την ίωση» ανέφερε ο Σ.Τσιόδρας που συμπλήρωσε επίσης ότι όσοι λαμβάνουν αντυπερτασικά δεν θα πρέπει να ανησυχούν και σε καμία περίπτωση να μην διακόπτουν την αγωγή τους. Όπως είπε, άλλα φάρμακα όπως το Brufen με ιβουπροφαίνη και το Ponstan, βασίζονται σε δραστική ουσία με αντιφλεγμονώδη δράση, για την οποία έκαναν λόγω οι γαλλικές Αρχές. Με βάση όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, να συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας και να προμηθευτείτε κάποιο αντιπυρετικό με δραστική ουσία την παρακεταμόλη.

53χρονος το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού

Υπενθυμίζεται ότι τη ζωή του έχασε σήμερα το πρωί ένας 53χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Πρόκειται για έναν άνδρα, που τις τελευταίες μέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και που νοσηλευόταν διασωληνωμένος, στην εντατική του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Ο άνδρας, φέρεται να αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας.

Ο 53χρονος από την Σιάτιστα Κοζάνης ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στη Δυτική Μακεδονία. Εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Νοσοκομείου της Καστοριάς. Χωρίς να έχει διαπιστωθεί ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές, ο άτυχος άνδρας απευθύνθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου μετά από εξέταση οι υπεύθυνοι ήρθαν σε επαφή με την ΕΟΔΥ.

 Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News