Κορωνοϊός: Χειροπέδες για ανοιχτά καφενεία, καφέ και ψητοπωλεία - 96 συλλήψεις

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Χειροπέδες για ανοιχτά καφενεία, καφέ και ψητοπωλεία - 96 συλλήψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοένα και αυξάνονται οι συλλήψεις

Τις 96 έχουν φτάσει οι συλλήψεις σε περιοχές της Ελλάδας, λόγω ανοιχτών καταστημάτων, εν μέσω των απαγορεύσεων λειτουργίας των επιχειρήσεων, λόγω του κορωνοϊού, από την Πέμπτη 12 Μαρτίου.

96 συλλήψεις από την Πέμπτη 12 Μαρτίου - 4 στην Κρήτη

Σε 96 συλλήψεις έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, από την περασμένη Πέμπτη 12/3 έως σήμερα, για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, ενώ έχουν βεβαιωθεί 91 παραβάσεις. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι 86 από τις 91 παραβάσεις και οι 91 από τις 96 συλλήψεις έγιναν χθες (Σάββατο).

Όσον αφορά τις περιοχές που έγιναν οι συλλήψεις είναι οι εξής: 36 στην Αττική, 19 στη Δυτική Ελλάδα, 9 στη Θεσσαλία, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5 στο Νότιο Αιγαίο, 4 στην Κρήτη, 3 στην Πελοπόννησο, 3 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Κεντρική Μακεδονία, 2 στη Στερεά Ελλάδα, 2 στην Ηπειρο και 1 στο Βόρειο Αιγαίο.

Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, καφετέριες, καφενεία, ψητοπωλεία, κέντρα διασκέδασης - δεξιώσεων και πολυκαταστήματα, όπου ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Δύο συλλήψεις για ανοιχτά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Σέρρες και Χαλκιδική        

Δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο σε περιοχές των νομών Σερρών και Χαλκιδικής, κατηγορούμενοι ότι «έσπασαν» το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Στην περίπτωση των Σερρών πρόκειται για καφέ - ψητοπωλείο, ενώ σε ό,τι αφορά τη Χαλκιδική πρόκειται για ψητοπωλείο. Προηγήθηκαν σχετικοί έλεγχοι αστυνομικών κατά τους οποίους διαπιστώθηκε η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγούνται με την αυτόφωρη διαδικασία στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελίες πρωτοδικών.

Δυο συλλήψεις για λειτουργία καφενείων σε χωριά της Κοζάνης          

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς σε περιοχή της Κοζάνης, δύο άτομα ένας 64χρονος και μία 44χρονη, για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες παρά την προσωρινή απαγόρευση που έχει ανακοινωθεί, λειτουργούσαν ως ιδιοκτήτες καφενείων τις επιχειρήσεις τους σε χωριά της Κοζάνης. Οι δύο ιδιοκτήτες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News