Κορωνοϊός: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά τις Κυριακές;

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά τις Κυριακές;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο μέτρο από την Κυβέρνηση, με φόντο την εξάπλωση του κορωνοϊού

Ένα νέο μέτρο λαμβάνει η Κυβέρνηση με φόντο, τόσο την εξάπλωση του κορωνοϊού, όσο και τον περιορισμό του.

Το νέο μέτρο προβλέπεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναρτήθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο και προβλέπεται η δυνατότητα έκτακτης και προσωρινής παρέκκλισης από την απαγόρευση λειτουργίας κατά τις Κυριακές και αργίες για συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται στο 16ο άρθρο, σχετικά με τη δυνατότητα έκτακτης και προσωρινής παρέκκλισης από την απαγόρευση λειτουργίας κατά τις Κυριακές και αργίες για συγκεκριμένες επιχειρήσεις:

Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος εμφάνισης και διασποράς του κορονοϊού COVID-19, η έλλειψη του οποίου βεβαιώνεται με απόφαση του υπουργού Υγείας, και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσας, επιτρέπεται η κατά παρέκκλιση των διατάξεων του β.δ. 748/1966 (Α' 179) λειτουργία των επιχειρήσεων που έχουν ως αντικείμενο την παραγωγή, τη μεταφορά και τον εφοδιασμό τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και παραϊατρικού υλικού προς καταστήματα/επιχειρήσεις πώλησης σχετικών ειδών.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρούνται οι σχετικές προστατευτικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας για τα χρονικά όρια εργασίας των εργαζομένων.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News