Μητσοτάκης: «Δύσκολος ο επόμενος μήνας - Βασικό μέλημα να μην πεθάνουν άνθρωποι που μπορούν να σωθούν»

Ελλάδα
Μητσοτάκης: «Δύσκολος ο επόμενος μήνας - Βασικό μέλημα να μην πεθάνουν άνθρωποι που μπορούν να σωθούν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάμεσα σε δύο κρίσεις βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό

Δύσκολος θα είναι ο επόμενος μήνας για τη χώρα, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο ίδιος αναφέρει πως βασικό του μέλημα είναι να μη χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι που μπορούν να σωθούν. Όπως λέει, η χώρα μας έλαβε σκληρά μέτρα πιο γρήγορα από όλους με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα και παράλληλα να μην πέσουν όλα τα περιστατικά μαζί στο σύστημα υγείας, στο οποίο ζητά να έχουμε εμπιστοσύνη.

«Ακούγαμε πάντα τους Έλληνες να ρωτάνε σε κρίσεις που είναι το κράτος. Τώρα το κράτος είναι εδώ, λειτουργεί καλά ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία», επισημαίνει ο πρωθυπουργός, ενώ καλεί τους πιστούς να περιορίσουν τη μαζική προσέλευση στις εκκλησίες: «Κι εγώ πήγα να ανάψω ένα κερί, αλλά μόνος», λέει χαρακτηριστικά. Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι περιμένει και θέλει τη συνεργασία της Εκκλησίας.

«Δεν φανταζόμουν όταν ανέλαβα πρωθυπουργός, που η πρώτη προτεραιότητα τότε ήταν η οικονομία και η δημόσια τάξη, ότι θα βρεθούμε ξαφνικά να αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα δύο σημαντικές κρίσεις: μια κρίση έξαρσης του προσφυγικού, υποκινούμενη ουσιαστικά από την Τουρκία και ταυτόχρονα μια παγκοσμια κρίση δημόσιας υγείας, η οποία φαίνεται να παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις και σίγουρα θα έχει και σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία», λέει, ενώ σε ό,τι αφορά το προσφυγικό το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι «Τέρμα το "μπατε σκύλοι αλέστε" στα σύνορα».

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News