Ελλάδα

Συγκλονιστικό κείμενο για τον κορωνοϊό: «Αυτοπεριορίσου για το διαβητικό γονιό σου, για τα παιδιά στις ογκολογικές»

Για ποιους πρέπει να μείνουμε στο σπίτι;  

Ένα συγκλονιστικό κείμενο υπογράφει η μητέρα ενός παιδιού που μόλις υπεβλήθη σε μεταμόσχευση.

Πρόκειται για ένα κείμενο με σκοπό να ευαισθητοποιήσει όλους όσοι νιώθουν «άτρωτοι» από τον κορωνοϊό.

Και, ναι, μπορεί κάποιες ηλικιακές - κυρίως - ομάδες, να μην κινδυνεύουν άμεσα από τον κορωνοϊό, ωστόσο, κινδυνεύουν οι γύρω τους.

Όπως γράφει η μητέρα στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στη lifo:

«Ξέρω ότι γράφουν όλοι γι’ αυτό. Αλλά πρέπει. Πρέπει οι οδηγίες προστασίας να γίνουν φυσιολογική και αυτονόητη καθημερινότητα μας για το επόμενο διάστημα.

Δεν θα ξεμπέρδεψουμε εύκολα. Η νοοτροπία των κατοίκων αυτής της χώρας δεν θα μας βοηθήσει να περιορίσουμε τα ήδη διάσπαρτα κρούσματα. Ελπίζω μόνο στην τάση που έχει αυτός ο λαός στα δύσκολα να παραγκωνίζει κάθε ατομικό συμφέρον και να μάχεται για το γενικό καλό.

Το σύστημα υγείας μας δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει ούτε την παρούσα φάση ούτε τις επόμενες δύσκολες που θα ακολουθήσουν πάρα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Παρακαλώ... Παρακαλώ πολύ προσωπικά τον καθένα από εσάς. Αυτοπεριορίσου στο σπίτι σου όσο γίνεται. Συζήτα σε λογικά πλαίσια με τα παιδιά σου και μην υποβαθμίζεις την κατάσταση. Θα προσβάλλει πολύ κόσμο και στο τέλος θα φύγει. Μόνο που όταν φύγει, “επιτυχία” θα είναι μην έχει αφήσει σοβαρές απώλειες πίσω του.

Για τον διαβητικό γονιό σου. Για την γιαγιά και τον παππού σου. Για τον καρκινοπαθή γείτονα. Για την καρδιοπαθή συνάδελφισσα. Για όλα τα μικρά παιδιά που μπαινοβγαίνουν στις ογκολογικές κλινικές με ανοσοποιητικό λίγο πιο πάνω από το τίποτα.

Για τον Πάνο μου που είναι 27, μόλις μεταμοσχεύθηκε και έχει μια μοναδική ευκαιρία να ζήσει. Δύο μήνες που υπολογίζεται ότι θα έχει τεθεί σε ύφεση το φαινόμενο σημαίνουν 60 ημέρες καθημερινού φόβου για εμάς. Παίρνει καθημερινώς 28 χάπια για να ισορροπήσει τον οργανισμό του. Θερμομετριέται 3 φορές τη μέρα και μετράει την πίεση του 2 φορές. Επισκέπτεται το νοσοκομείο υποχρεωτικά 3 φορές την εβδομάδα και θα συνεχίσει μέχρι να βγει από τον πιο σοβαρό κίνδυνο.

Αντιλαμβάνεσαι τι θα συμβεί, αν προσβληθεί από τον κορωνοϊό ο οργανισμός του που άρχισε να χτίζεται από το μηδέν πριν από μόλις 40 μέρες, όταν το τελικό ΟΚ από τους γιατρούς πρόκειται να έρθει σε 320 μέρες;

Σε εκλιπαρώ προσωπικά. Τήρησε τις επιστημονικές οδηγίες, ενημερώσου και λάβε μέτρα. Για όλα αυτά τα πρόσωπα που ανέφερα. Πρόσωπα που έχουν ονόματα, ιστορίες, οικογένειες που ζουν με τον φόβο εις 10πλουν πια.

Ακούστε μας… Βοηθήστε μας.

Σας χαιρετάμε ίσως πιο φοβισμένοι από ποτέ…

Χέρι χέρι (με γάντια πια).

Κυρά δασκάλα – Παναγιώτης»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια