Κορωνοϊός: Λουκέτο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Λουκέτο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχουν δοθεί οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής του προσωπικού

Κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι έως 30 Μαρτίου. Στους χώρους θα παραμείνει μόνο το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης. Αναστέλλεται η λειτουργία του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη , εξαιτίας της αυξανόμενης ανησυχίας για την εξάπλωση κορωνοϊού. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση το ΥΠΠΟ μετά το κλείσιμο θεάτρων και σινεμά «Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου. Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης».

«Παράλληλα έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Παράλληλα έκλεισαν χώροι συγχρωτισμού, αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία, φροντιστήρια και θα εξεταστεί ο χρόνος διεξαγωγής των Πανελλαδικών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News