Κορωνοϊός: 133 τα κρούσματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ - Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση

Κρήτη
Κορωνοϊός: 133 τα κρούσματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ - Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 3 εξ’ αυτών στην Κρήτη

Σε 133 ανέρχονται τα κρούσματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εκ των οποίων τα 3 έχουν επιβεβαιωθεί σε ασθενείς στην Κρήτη.

Την ίδια στιγμή, το worldmeter αναφέρει πως τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 134, ωστόσο, αναμένεται και η επίσημη ενημέρωση από το Σωτήρη Τσιόδρα, σήμερα, Παρασκευή.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το worldmeter, έχουν προστεθεί 17 νέα κρούσματα, τα οποία και αυξάνουν τον αριθμό των συνολικών κορυσμάτων στα 134.

Ωστόσο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Σωτήρη Τσιόδρα, το απόγευμα της Πέμπτης, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανέρχονταν στα 117.

Μάλιστα, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος, υπήρχαν αρκετά ακόμη ύποπτα κρούσματα υπό διερεύνηση.

Σημειώνεται πως το βράδυ της Πέμπτης, επιβεβαιώθηκαν 2 νέα κρούσματα ασθενών με κορωνοϊό στην Κρήτη, αυξάνοντας, έτσι, το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα στα 119 - μέχρι χτες.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 35χρονο άνδρα από το Ηράκλειο - ο οποίος αποτέλεσε το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη, καθώς και έναν Γερμανό καθηγητή - που είναι και το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως 1 εκ των τριών κρουσμάτων στην Κρήτη είναι «ορφανά». Πρόκειται για (το πρώτο κρούσμα) τον 43χρονο, ο οποίος έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό 14 ημερών. Το δεύτερο (ο 35χρονος) και το τρίτο - και τελευταίο, προς στιγμήν - κρούσμα στην Κρήτη, ο Γερμανός καθηγητής, είναι ταυτοποιημένα.

Υπενθυμίζεται πως ήδη ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, από κορωνοϊό. Πρόκειται για τον 66χρονο Κρητικό, Μανόλη Αγιομυργιαννάκη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News