Πόσο κοστίζει το τεστ κορωνοϊού

Ελλάδα
Πόσο κοστίζει το τεστ κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να σταματήσουν τέτοιες μεθοδεύσεις υπερτιμολόγησης και υπερεκμετάλλευσης της αγωνίας των συνανθρώπων μας»

“Χρυσάφι” κοστίζει η εξέταση για τον κορωνοϊό σε ιδιωτικά κέντρα και θεραπευτήρια.

Τη στιγμή που σε χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό οι ειδικοί αναζητούν οικονομικούς τρόπους εξέτασης, στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, μια εξέταση για τον Covid-19 και τον ιό της γρίπης κοστίζει συνολικά 290 ευρώ!

Σύμφωνα με την απόδειξη που ανάρτησε στο Τwitter ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου, άτομο το οποίο επισκέφτηκε το Σάββατο το θεραπευτήριο πλήρωσε 140 ευρώ για το τεστ του κορωνοϊού και 70 ευρώ και την εξέταση της γρίπης.

Ο γιατρός μέσω του newsit.gr καταγγέλλει το περιστατικό και ζητά εδώ και τώρα την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας: «Θεωρώ απαράδεκτο, όταν έχουμε μια υγειονομική κρίση, όπως ο κορωνοϊός, που ευχόμαστε όλοι να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις, να υπάρχει μια εκμετάλλευση της αγωνίας των συνανθρώπων μας με τέτοιο προκλητικό τρόπο».

Επίσης προσθέτει ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση ζητήθηκε ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 290 ευρώ για να γίνει ένα τεστ για κορωνοϊό, την ώρα που, αν το τεστ βγει θετικό, ο ασθενής θα οδηγηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο. Χρεώθηκε 140 ευρώ η εξέταση του κορωνοϊού, 70 ευρώ το τεστ για τη γρίπη, και 77 ευρώ η ιατρική επίσκεψη, γιατί σου λένε πως “πρέπει να την εγκρίνει και δικός μας γιατρός”.

Πρέπει να γίνει εδώ και τώρα παρέμβαση από το υπουργείο Υγείας, ώστε να σταματήσουν τέτοιες μεθοδεύσεις υπερτιμολόγησης και υπερεκμετάλλευσης της αγωνίας των συνανθρώπων μας. Τα εργαστηριακά τεστ για τον κορωνοϊό, τον ιό της γρίπης και κάθε ιό γίνονται με συγκεκριμένες ιατρικές ενδείξεις και κατόπιν υποδείξεως αρμόδιων γιατρών, οι οποίοι πρώτα θα έχουν συνεννοηθεί με τον ΕΟΔΥ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News