default-image

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα πλοίο στη Λήμνο λόγω ύποπτου κρούσματος

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα πλοίο στη Λήμνο λόγω ύποπτου κρούσματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ξημερώματα ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε και επίσημα ότι το Blue Star θα τεθεί σε καραντίνα τουλάχιστον για 8 ώρες.

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε το βράδυ της Τετάρτης στο πλοίο Blue Star Mykonos που εκτελούσε δρομολόγιο από την Καβάλα με προορισμό μεταξύ άλλων τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, ο συναγερμός σήμανε όταν ένα μέλος του πληρώματος παρουσίασε πυρετό.

Ο καπετάνιος του πλοίου ακολουθώντας τις οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας έδωσε εντολή να αποβιβαστεί το μέλος του πληρώματος και για αυτό το παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που το μετέφερε στο νοσοκομείο Καβάλας.

Το πλοίο απέπλευσε τελικά με μία ώρα καθυστέρηση από το λιμάνι της Καβάλας και ενώ βρισκόταν στη Λήμνο, περίπου στις δύο τη νύχτα, ο νομίατρος ενημέρωσε ότι το μέλος του πληρώματος που είχε αποβιβαστεί θεωρείται ύποπτο για κρούσμα κορωνοϊού.

Κατόπιν απόφασης του ΕΟΔΥ και ναυτιλιακής εταιρείας το πλοίο θα παραμείνει σε καραντίνα στη Λήμνο στο λιμάνι της Μύρινας με 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι το πλοίο κατά την άφιξή του στη Λήμνο είχε αποβιβάσει κάποιους επιβάτες ενώ άλλοι πρόλαβαν και επιβιβάστηκαν στο πλοίο πριν την ανακοίνωση του νομίατρου.

Το πλήρες δρομολόγιο του πλοίου ήταν Καβάλα-Λήμνος-Άγιος Ευστράτιος-Λέσβος-Χίος-Σάμος-Φούρνοι-Ικαρία-Μύκονος-Σύρος-Πειραιάς.

kathimerini

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News