default-image

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις

Ελλάδα
Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Για εξηγήσεις εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης, κ. Μιχάλης Χρήστος τη Δευτέρα, στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, όπως αναφέρουν δημοσίευμα στη γειτονική χώρα.

Ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με «παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων, αλλά και την κράτηση δημοσιογράφων», όπως αναφέρεται.

https://twitter.com/anadoluagency/status/1237812494267277317

Για παραβιάσεις τουρκικών χωρικών υδάτων κάνει λόγο η Τουρκία

Σε ένα πιο εκτενές δημοσίευμα, το CNN Turk σημειώνει πως ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα έλαβε αυστηρές συστάσεις, ώστε η Ελλάδα να σταματήσει τις παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων, αλλά και προειδοποιήσεις για τις κινήσεις των στρατιωτικών μονάδων της χώρας μας στα χερσαία μας σύνορα (εννοεί τον Έβρο).

Διπλωματικές πηγές στην Τουρκία, όπως μεταδίδει το iefimerida.gr, υποστήριξαν στον Έλληνα πρέσβη πως η Ελλάδα θα πρέπει να διευθετήσει και δήθεν κράτηση δημοσιογράφων, οι οποίοι όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα κρατούνται για δημοσιεύματα στα οποία αναφέρονταν στην ανθρωπιστική κρίση στις μονάδες προσφύγων σε Ρόδο και Λέσβο.

Το μεσημέρι, ο Τούρκος πρέσβης κλήθηκε στο ΥΠΕΞ μετά το περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό στην Κω αλλά και λόγω των δηλώσεων του Ερντογάν, με τις οποίες παρομοίασε όσα συμβαίνουν στον Έβρο με τις θηριωδίες των Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δυναμιτίζει συνεχώς το κλίμα με τις δηλώσεις του.

Κλιμακώνει την ένταση η γειτονική χώρα. Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του ελληνικού Λιμενικού ανοικτά της Κω, ενώ το απόγευμα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F16, πέταξαν πάνω από τον Έβρο σε πολύ χαμηλό ύψος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News