Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σταματάνε τα χειρουργεία - Θα πραγματοποιούνται μόνο τα πολύ έκτακτα

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται χειρουργικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Τέλος στα προγραμματισμένα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω κορωνοϊού, καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα, μέχρι νεοτέρας, και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν.

Γεγονός που σημαίνει πως σε όλη τη χώρα εκατοντάδες προγραμματισμένες επεμβάσεις μετατίθενται για αργότερα, χωρίς όμως κανείς μέχρι στιγμής να μπορεί να πει με βεβαιότητα το πότε.

Πρόκειται για μία απόφαση που δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού και στη χώρα μας, καθώς αντίστοιχη απόφαση έχει ληφθεί και στη γειτονική Ιταλία η οποία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε κρούσματα μετά την Κίνα.

Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη και εξαιτίας των πολλαπλών κρουσμάτων που καταγράφονται στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό το τελευταίο διάστημα, γεγονός που μπορεί να επιβαρύνει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση του συστήματος υγείας.

Τέλος και στα απογευματινά ιατρεία

Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας. Τα απογευματινά ιατρεία είναι οι προγραμματισμένες επισκέψεις των πολιτών σε γιατρούς του δημοσίου όπου όμως η ιατρική επίσκεψη καταβάλλεται με χρήματα από την τσέπη των ασθενών.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια