Παρέμβαση του Εισαγγελέα για την αλοιφή του Βελόπουλου που υποτίθεται διώχνει τον κορωνοϊό

Ελλάδα
Παρέμβαση του Εισαγγελέα για την αλοιφή του Βελόπουλου που υποτίθεται διώχνει τον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα εξετάσει τις απομαγνητοφωνήσει από τις εκπομπές του

Παρέμβαση για το προϊόν «Βυζαντινόν» πραγματοποίησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, μετά τη διαφήμισή του μέσω τηλεοπτικού σταθμού από τον επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος, ως προστασία από τον κορονοϊό και την ασθένεια της πνευμονίας. Αναλυτικότερα, ο κ. Πλιώτας , διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής προκειμένου να προχωρήσει στις δικές του ενέργειες.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής στην αναφορά του, επισημαίνει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταξύ άλλων, ότι «με τους επίμαχους ισχυρισμούς για τις δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της εν λόγω κρέμας από τον επικίνδυνο ιό, ο κ. Βελόπουλος αποβλέπει στην αύξηση των πωλήσεων αγνοώντας επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας, που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να υποδείξουν μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό. Κατά αυτό τον τρόπο θέτει σε σοβαρή έκθεση όσους τον εμπιστευτούν και κατ' επέκταση σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία.».

Παρέμβαση του ΕΣΡ

Ανοίγει φάκελο για την εκπομπή του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου το ΕΣΡ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το thetoc.gr θα συγκεντρώσει τις απομαγνητοφωνήσεις από τις εκπομπές προώθησης του σκευάσματος και ό,τι άλλο σχετικό τηλεοπτικό υλικό, ώστε να εξετάσει εάν συντρέχει περίπτωση παραβίασης της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας από την προβολή του σκευάσματος.

Πρόκειται για κηραλοιφή με το όνομα «Βυζαντινό», η οποία υποτίθεται πως προστατεύει από τον κορωνοϊό.

Στις τηλεοπτικές εκπομπές του ο Κυρ. Βελόπουλος αναφέρει:

«Τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά, δεκάδες γίνονται καθημερινά, θα γίνουν και εκατοντάδες και χιλιάδες, μακάρι να σταματήσει, αλλά δεν το βλέπω. Το καλύτερο αντισηπτικό, αντιμικροβιακό, το οποίο δρα εναντίον των μολύνσεων και των λοιμώξεων, ιδανικό εναντίον των παθήσεων του αναπνευστικού είναι αυτό εδώ, το Βυζαντινόν. Γιατί, βάζετε μία το πρωί στα χέρια, μία το απόγευμα και μία το βράδι και δεν περνάει ούτε κορωνοϊός, ούτε ιώσεις γρίπης, ούτε τίποτα.

"Ένα εξαιρετικό προϊόν. Γιατί βάζουν μάσκες, η μάσκα, το έχω ξαναπεί δεν είναι το πρόβλημα, στα χέρια μας είναι το πρόβλημα. Πάρτε λοιπόν το Βυζαντινόν οι μεγάλες ηλικίες, οι ευπαθείς ομάδες, για τους παππούδες σας, πάρτε αυτό εδώ και θα με θυμηθείτε. Είναι 3 κηραλοιφές.. 6 κηραλοιφές 36 ευρώ, προλάβετε τώρα.

Για να καταλάβετε φίλοι, ο κορωνοϊός είναι ένα θέμα, οι ιώσεις Η1Ν1 κλπ Με τη Βυζαντινόν αποτρέπετε κάθε μικρόβιο από τα χέρια σας. Δεν θα έχετε μικρόβια. Είναι αντισηπτικό, δρα εναντίον των λοιμώξεων, και κυρίως των μολύνσεων. Μία επάλειψη θα κάνετε το πρωί, μια το μεσημέρι και μια το βράδι και κάντε 17 χειραψίες. Δεν κολλάτε τίποτα".

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΣΡ ελέγχει και επιβάλει κυρώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς και όχι στα πρόσωπα που εμφανίζονται στον "αέρα", συνεπώς εν προκειμένω δεν τίθεται θέμα βουλευτικής ασυλίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News